Κοσμος

Έλον Μασκ και Νικολάς Μαδούρο έδωσαν ραντεβού στο ρινγκ

Η κόντρα στο Twitter, οι απειλές και το μεγάλο έπαθλο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ και Νικολάς Μαδούρο έδωσαν ραντεβού στο ρινγκ - Η κόντρα στο Twitter, οι απειλές και το μεγάλο έπαθλο

Η νέα μεγάλη κόντρα του διαδικτύου φαίνεται πως δημιουργήθηκε και είναι μεταξύ του Έλον Μασκ και του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα κέρδισε για τρίτη φορά της εκλογές, εν μέσω σοβαρών καταγγελιών για νοθεία. Μεταξύ των ανθρώπων που τον κατηγορούν, και ο Έλον Μασκ, ο οποίο αναφερόμενος στις εκλογές και τη νίκη του Μαδούρο έγραψε για μία «μεγάλη εκλογική απάτη».

Μάλιστα, έκανε retweet στην ανάρτηση του προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, που έγραψε: «Μαδούρο φύγε! Στη Βενεζουέλα επέλεξαν να δώσουν τέλος στη κομμουνιστική δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο. Τα δεδομένα δείχνουν συντριπτική νίκη της αντιπολίτευσης και ο κόσμος περιμένει να αναγνωρίσεις την ήττα έπειτα από χρόνια σοσιαλισμού, μιζέριας, παρακμής και θανάτου».

Τα post που έκανε ο Μασκ, ωστόσο, δεν έμειναν απαρατήρητητα αλλά ούτε και αναπάντητα από τον ίδιο τον Μαδούρο, ο οποίος αποκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο «απειλή για τη Βενεζουέλα» και τον κάλεσε να παλέψουν.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα και ποιος ελέγχει την εικονική πραγματικότητα; Ο νέος μας μεγάλος εχθρός, ο διάσημος Έλον Μασκ», είπε ο Μαδούρο και πρόσθεσε: «Θέλεις να παλέψουμε; Ας το κάνουμε. Έλον Μασκ, είμαι έτοιμος, δεν σε φοβάμαι. Ας παλέψουμε, όπου θέλεις».

Για να λάβει φυσικά την θετική απάντηση του Έλον Μασκ.

Ποιο θα είναι, όμως, το έπαθλο της νίκης; Ο Έλον Μασκ το σκέφτηκε εξαιρετικά αφού αν κερδίσει ο ίδιος, έγραψε σε ανάρτησή του ο Μαδούρο οφείλει να παραιτηθεί. Αν όμως κερδίσει ο Μαδούρο, ο Μασκ υπόσχεται να τον στείλει μια δωρέαν βόλτα… στον Άρη.

Μάλιστα, ο Μασκ δεν στάθηκε εκεί και έκανε κι άλλες προκλητικές αναρτήσεις, στις οποίες έλεγε ότι ο Μαδούρο «θα δειλιάσει» και δεν θα κατέβει στον αγώνα.