Κοσμος

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κέρδισε καθαρά τον Μαδούρο στις εκλογές, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Η διαφορά ήταν εκατομμύρια ψήφοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη για τρίτη θητεία στις εκλογές της Κυριακής © ΕΡΑ/RONALD PENA R

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κέρδισε καθαρά τον Μαδούρο στις εκλογές, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, κέρδισε «καθαρά» τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο στις εκλογές της Κυριακής υποστήριξε χθες Τετάρτη ο κορυφαίος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις υποθέσεις της Λατινικής Αμερικής, Μπράιαν Νίκολς. Ταυτόχρονα ασκείται εντεινόμενη διεθνής πίεση να παρουσιαστούν αποδείξεις για την αμφισβητούμενη επανεκλογή του αρχηγού του κράτους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d33xp7r4lrzd)

«Η διαφορά ήταν εκατομμύρια ψήφοι»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Υποθέσεις του Δυτικού Ημισφαιρίου πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ότι η διαφορά ήταν «εκατομμύρια» ψήφοι και αποδεικνύει την «αναντίρρητη» επικράτηση του κ. Γκονσάλες Ουρούτια, επικαλούμενος τους αριθμούς που παρουσίασε η αντιπολίτευση.

Με δεδομένη «αυτή την καταμέτρηση, ο λόγος που αρνούνται (σ.σ. οι αρχές) να δημοσιοποιήσουν πλήρη αποτελέσματα είναι προφανής», επέμεινε ο κ. Νίκολς.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) της Βενεζουέλας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη για τρίτη θητεία στο αξίωμα. Η αντιπολίτευση όμως κατήγγειλε «μαζική νοθεία» και αντέτεινε πως επικράτησε ο δικός της υποψήφιος, ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια, με «το 73%» των ψήφων. Ο κ. Μαδούρο έλαβε, κατά τα επίσημα αποτελέσματα του CNE, το 51,2% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του το 44,2%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.