Κοσμος

Παραιτείται ο επικεφαλής του Project 2025 - Τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια της ατζέντας

Το μανιφέστο 900 σελίδων και ο ρόλος του Πολ Ντανς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραιτείται ο επικεφαλής του Project 2025
Παραιτείται ο επικεφαλής του Project 2025 © CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/ EPA

Project 2025: Παραιτείται ο επικεφαλής, Πολ Ντανς - Το μανιφέστο 900 σελίδων και ο ρόλος του στην ατζέντα του δυστοπικού «οράματος»

Ο Πολ Ντανς, επικεφαλής του Project 2025, του Σχεδίου για την Προεδρική Μετάβαση που φέρει τη σφραγίδα της δεξαμενής σκέψης Heritage Foundation και προσωπάρχης του Τραμπ στη διάρκεια της προεδρίας του αποχωρεί από τον ρόλο του τον Αύγουστο, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη προς το προσωπικό.

Σύφωνα με άρθρο του Politico, η αποχώρηση του Νταν δεν σημαίνει ότι το Project 2025, το οποίο έχει επικριθεί επανειλημμένα από τους Δημοκρατικούς κλείνει ή σταματά. Ωστόσο  στόχος του Project 2025 ήταν να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους μέχρι την ώρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, το οποίο έληξε στα μέσα Ιουλίου.

«Φίλοι και πατριώτες: για κάθε πράγμα υπάρχει μια εποχή. Ολοκληρώσαμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο συντηρητικό όραμα, συγκεντρώνοντας πάνω από 110 κορυφαίες οργανώσεις ενωμένες πίσω από την υπόθεση της αποδόμησης του διοικητικού κράτους», ανέφερε ο Ντανς.

«Αυτό το εργαλείο δημιουργήθηκε για να το χρησιμοποιήσει κάθε διοίκηση που είναι αφοσιωμένη στα συντηρητικά ιδεώδη. Οι εργασίες του έργου επρόκειτο να ολοκληρωθούν με τα συνέδρια ανάδειξης υποψηφίων των πολιτικών κομμάτων. Το έργο μας ολοκληρώνεται επί του παρόντος. Σχεδίαζα αργότερα τον Αύγουστο να αποχωρήσω από το Heritage Foundation. Η προεκλογική περίοδος είναι προ των πυλών και θέλω να κατευθύνω όλες μου τις προσπάθειες για να κερδίσω με μεγάλη επιτυχία», έγραψε ο Ντανς.

Project 2025 director Paul Dans steps down

Project 2025: Το πολυσυζητημένο σχέδιο «αγκάθι» για τις ανθρώπινες ελευθερίες  

Ο Τραμπ έχει αποκηρύξει δημοσίως το Project 2025 και έχει ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εργασίες του ή για το ποιοι εμπλέκονται σε αυτό, παρόλο που πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονται για το Σχέδιο 2025 είναι πρώην κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί έχουν επικρίνει και ελέγξει το Project 2025, συμπεριλαμβανομένου ενός οδικού χάρτη πολιτικής 900 σελίδων και μιας βάσης δεδομένων με πιθανούς υποψηφίους για θέσεις εργασίας σε μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους ευάλωτους Ρεπουμπλικανούς και τον Τραμπ με την πρωτοβουλία, η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι μια πρόταση για το πώς ο Τραμπ θα αναδιαμορφώσει την κυβέρνηση εάν επιστρέψει στην εξουσία και την έχουν αποκαλέσει «ακραία» και «δυστοπική».
Η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις, Julie Chavez Rodriguez, ανέφερε σε δήλωσή της: «Το Project 2025 είναι στο ψηφοδέλτιο επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στο ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι η ατζέντα του, γραμμένη από τους συμμάχους του, για να την επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα μας».

«Αυτό μοιάζει απλώς με κάτι φυσιολογικό καθώς το σχέδιο κατά κάποιον τρόπο ολοκληρώνεται και αρχίζει η πραγματική μετάβαση», δήλωσε πρώην αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ που γνωρίζει το Project 2025.

Με πληροφορίες του Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.