Κοσμος

Έκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου: Προειδοποίησε για «δύσκολες ώρες»

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο - Προειδοποίησε για «δύσκολες ώρες»

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα, «όχι από το γραφείο του αλλά από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ», όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία.

Παρά τις προβλέψεις ότι «θα σπάσει η σιγή ιχθύος» που τηρεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια και ο Νετανιάχου δεν έκανε καμία αναφορά.

Το Ισραήλ κατάφερε σαρωτικά πλήγματα στους εχθρούς του, τόνισε και παράλληλα προεδοποίησε τους πολίτες ότι οι ώρες είναι δύσκολες για τη χώρα.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, μεταδόθηκαν απευθείας από όλα τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα ως η πρώτη επίσημη αντίδραση στην ανακοίνωση από τη Χαμάς της εξόντωσης του πολιτικού ηγέτη της Ισμαΐλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Η ισραηλινή κυβέρνηση μέχρι το διάγγελμα Νετανιάχου δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα και αντίθετα με τις προβλέψεις και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέφυγε κάθε άμεση αναφορά.