Κοσμος

Ιράν: Επικίνδυνο στοίχημα η δολοφονία Χανίγια - «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Επικίνδυνο στοίχημα η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς - Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία».
Ιρανοί κρατούν το πορτρέτο του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ανεμίζουν παλαιστινιακές σημαίες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Τεχεράνη © EPA/Abedin Taherkenareh

Ιράν: Επικίνδυνο στοίχημα η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς - Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία».

Η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη νωρίς σήμερα το πρωί ήταν «ένα επικίνδυνο στοίχημα με στόχο να υπονομεύσει την αποτρεπτική πολιτική της Τεχεράνης», μετέδωσε το Nournews, δίκτυο που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν, το Εθνικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το ιρανικό δίκτυο σημείωσε επίσης για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια: «Η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών είχε πάντα κόστος για τον εχθρό».

Παράλληλα ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Χαμενεΐ: Ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» του Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Το Ιράν «θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.