Κοσμος

Μαζικό κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στα κεντρικά του TikTok

Στο νοσοκομείο δεκάδες εργαζόμενοι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TikTok: Μαζικό κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στα γραφεία της μητρικής εταιρίας - 57 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο - Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ByteDance.
Δεκάδες εργαζόμενοι στα γραφεία της μητρικής εταιρείας του TikTok στη Σιγκαπούρη κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης © EPA/Wu Hao

TikTok: Μαζικό κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στα γραφεία της μητρικής εταιρίας - 57 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο - Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ByteDance.  

Δεκάδες εργαζόμενοι στα γραφεία της μητρικής εταιρείας του TikTok, ByteDance, στη Σιγκαπούρη, έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο εξαιτίας κρούσματος τροφικής δηλητηρίασης.

To περιστατικό στο TikTok, το οποίο άφησε 60 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας την Τρίτη, ενώ 57 ανάμεσά τους νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, ερευνάται από αξιωματούχους υγείας και ασφάλειας τροφίμων.

TikTok: Μαζικό κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στα γραφεία της μητρικής εταιρίας - 57 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο - Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ByteDance.
57 υπάλληλοι του TikTok νοσηλεύτηκαν μετά το κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης © EPA/Allison Dinner

TikTok: Τροφική δηλητηρίαση δεκάδων υπαλλήλων

Η ByteDance δήλωσε ότι εξετάζει τι προκάλεσε την ασθένεια των υπαλλήλων της.

Ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι στα γραφεία της ByteDance δεν παρασκευάζεται ή μαγειρεύεται φαγητό και ότι χρησιμοποιεί τρίτους προμηθευτές τροφοδοσίας.

Δεκαεπτά ασθενοφόρα στάλθηκαν στο κτίριο στην επιχειρηματική περιοχή της Σιγκαπούρης για να περιθάλψουν όσους είχαν αρρωστήσει, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας και έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για την υποστήριξη όλων των εργαζομένων που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή φροντίδας», δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance στο BBC.

«Διερευνούμε το θέμα και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα αυτό».

«Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους τηρώντας τις ορθές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων», ανέφερε ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) σε κοινή δήλωση με το υπουργείο Υγείας της πόλης-κράτους.

«Η SFA δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα επιβολής κατά των παραβατικών επιχειρήσεων τροφίμων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο οι χρήστες του TikTok

Η ByteDance ιδρύθηκε το 2012 από Κινέζους επιχειρηματίες και σημείωσε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία με την εφαρμογή σύντομων βίντεο Douyin στην Κίνα. Ένα χρόνο αργότερα, ξεκίνησε το TikTok, μια διεθνής έκδοσης του Douyin.

Το TikTok, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα, έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πλέον διοικείται από μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα τη Σιγκαπούρη και το Λος Άντζελες, αλλά ουσιαστικά ανήκει στην ByteDance.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.