Κοσμος

Δολοφονία Χανίγια: Πώς έγινε η επίθεση στον ηγέτη της Χαμάς - Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από άλλη χώρα

Τι αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια
O αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια © ΕΡΑ/STRINGER

Οι πρώτες πληροφορίες για το χτύπημα που σκότωσε τον Ισμαήλ Χανίγια - «Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από άλλη χώρα»

Ιρανική πηγή ισχυρίζεται ότι ο πύραυλος που έπληξε το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, το βράδυ της Τρίτης (30.7.2024) στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, εκτοξεύτηκε από ισραηλινό αεροσκάφος. Κατά την ίδια πηγή, το ισραηλινό αεροσκάφος που αφαίρεσε τη ζωή του Χανίγια, βρισκόταν έξω από τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Hamas Leader Ismail Haniyeh Killed in Iran | WSJ News

Τι αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής για τη δολοφονία Χανίγια

Η δολοφονία του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο που στόχευε την ιδιωτική κατοικία στην οποία διέμενε στην Τεχεράνη, αναφέρουν πηγές από το σαουδαραβικό πρακτορείο Al Hadath.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο πύραυλος έπληξε το κτήριο γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Το Fars News, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, αναφέρει επίσης ότι βρισκόταν σε μια κατοικία βετεράνων στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης και ότι σκοτώθηκε από «βλήμα αέρος».

Το Nour News ανέφερε ότι το κτήριο χτυπήθηκε από «αερομεταφερόμενο βλήμα» και ότι «διεξάγονται περαιτέρω έρευνες για να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες αυτής της τρομοκρατικής επιχείρησης», σύμφωνα με το Reuters.

Το λιβανέζικο ειδησεογραφικό site al Mayadeen, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, επικαλέστηκε με τη σειρά του ιρανική πηγή σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην κατοικία που διέμενε στην Τεχεράνη εκτοξεύτηκε από άλλη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πύραυλος δεν εκτοξεύτηκε από το εσωτερικό του Ιράν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.