Κοσμος

Ο κόσμος έγινε καλύτερος μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, δηλώνει Ισραηλινός υπουργός

Σιγή ιχθύος από τις IDF μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο κόσμος έγινε καλύτερος μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, δηλώνει Ισραηλινός υπουργός

Σιγή ιχθύος τηρούν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη.

«Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαριστεί ο κόσμος από τη βρομιά»

Μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του Ισμαήλ Χανίγια από την τρομοκρατική οργάνωση, που έκανε λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή», οι IDF δήλωσαν σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ ότι δεν προτίθενται να απαντήσουν σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ.

Αν και το κράτος του Ισραήλ δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Χανίγια, ορισμένοι πολιτικοί της χώρας σχολίασαν τις εξελίξεις μέσω των social media. Ένας από αυτούς είναι ο ακροδεξιός υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου, που αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ότι, μετά τον θάνατο του Χανίγια, ο κόσμος έγινε καλύτερος.

«Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαριστεί ο κόσμος από αυτή τη βρομιά» σημειώνει στο post του ο Ελιγιάχου, διαμηνύοντας «όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες ειρήνης/παράδοσης, κανένα έλεος».

«Η σιδερένια γροθιά που θα τους χτυπήσει θα κάνει πιο εφικτή την ειρηνική συμβίωση με εκείνους που θέλουν την ειρήνη», προσθέτει ο Ισραηλινός υπουργός.