Κοσμος

Βρετανία: 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών

Υποστηρικτές της English Defence League επιτέθηκαν σε τζαμί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
διαδηλωτες, αστυνομικοι, ταραχες, φωτιες
© Χ/liverpoolpost

Βρετανία: 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών

Τριάντα εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Σάουθπορτ της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή ολονυκτίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης με μαχαίρι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία παιδιά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης.

BREAKING: Riot police deployed in Southport as large crowds throw bricks outside mosque

Υποστηρικτές της English Defence League επιτέθηκαν σε τζαμί

Νωρίτερα, η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων κατάγματα, εκδορές και διάσειση.

Ένας αστυνομικός έπεσε αναίσθητος και κάποιοι που υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Τρεις αστυνομικοί σκύλοι τραυματίστηκαν επίσης, με δύο από αυτούς να τους επιτίθενται τούβλα.

Η αναταραχή, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι συμμετείχαν υποστηρικτές της English Defence League, ξεκίνησε μόλις λίγους δρόμους μακριά από την τοποθεσία της ολονυχτίας, κοντά σε ένα τζαμί στην οδό St Luke’s Road στο Σάουθπορτ.

Οι εμπλεκόμενοι πέταξαν τούβλα στο τζαμί, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνολικά, 27 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 12 έλαβαν περίθαλψη και πήραν εξιτήριο στον τόπο του συμβάντος, ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.