Κοσμος

Ιταλία: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τον κακοποιητή της - Βγήκε ο ίδιος στον δρόμο για να καλέσει περιπολικό

Όταν είδε ότι αργούσε το ασθενοφόρο που είχε νωρίτερα καλέσει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιταλία: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τον κακοποιητή της - Η κλήση για ασθενοφόρο και η εύρεση περιπολικού στον δρόμο

Ένα 10χρονο αγόρι στην Ιταλία βγήκε μόνο του στον δρόμο για να σταματήσει περιπολικό, προκειμένου η μητέρα του να σωθεί από τα χέρια του συντρόφου της που την κακοποιούσε.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας, ο 10χρονος κάλεσε τις αρχές για να καταγγείλει ότι η μητέρα του έπεφτε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της και να σπεύσει άμεσα ένα ασθενοφόρο στο σπίτι της στην περιοχή Αφραγκόλα, έξω από τη Νάπολη. Όταν είδε ότι το ασθενοφόρο αργούσε και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη, το μικρό αγόρι δεν δίστασε να βγει στον δρόμο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να σταματήσει ένα περιπολικό και να το κατευθύνει στο σπίτι τους. Και τα κατάφερε!

Ιταλία: Στο νοσοκομείο η μητέρα του μικρού αγοριού μετά την επέμβαση της αστυνομίας

Την υπόθεση έκανε γνωστή ο δημοτικός σύμβουλος Αντόνιο Ιατσέτα, ο οποίος συνεχάρη την ιταλική αστυνομία και εκθείασε τη συμπεριφορά του «μικρού, αλλά τόσο μεγάλου αυτού ήρωα». Οι αστυνομικοί συνόδευσαν τη μητέρα του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ «ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο βίαιος σύντροφός της και να μην μπορέσει να της κάνει άλλο κακό»

«Τώρα ελπίζουμε οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας να μείνουν στο πλευρό της οικογένειας αυτής και στο μέλλον ώστε να μην υποστεί πλέον κανένα είδος κακοποίησης», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος από την Κάτω Ιταλία.