Κοσμος

Η DJ της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η Μπάρμπαρα Μπουτς - Έγινε στόχος ομοφοβικών και αντισημιτικών προσβολών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η DJ της τελετής έναρξης, Μπάρμπαρα Μπουτς - Καταγγέλλει διαδικτυακή στοχοποίηση και απειλές. 

Στόχος επιθέσεων έχει γίνει η DJ της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Μπάρμπαρα Μπουτς.

Η Γαλλίδα DJ και παραγωγός Μπάρμπαρα Μπουτς, η οποία εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, υπέβαλε καταγγελίες εναντίον ανθρώπων που την παρενοχλούν και την απειλούν έκτοτε.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η DJ της τελετής έναρξης

«Από την τελετή έναρξης έχει απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμό, και επίσης έχει γίνει στόχος πολυάριθμων αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών προσβολών», ανέφερε η δικηγόρος της, σε δήλωση που μοιράστηκε η Μπουτς στον λογαριασμό της στο Instagram.

Ως εκ τούτου, η Μπάρμπαρα Μπουτς είχε καταθέσει καταγγελίες τόσο εναντίον Γάλλων υπηκόων όσο και κατά ατόμων εκτός Γαλλίας, πρόσθεσε η δικηγόρος Όντρο Μσελάτι. Οι στόχοι των καταγγελιών δεν κατονομάστηκαν στη δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, η Μπουτς συμμετείχε σε μία παράσταση με drag queens που φαινόταν να παρωδεί το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος», έναν από τους πιο διάσημους θρησκευτικούς πίνακες στον κόσμο.

Το ταμπλό προκάλεσε οργή μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και των ακροδεξιών πολιτικών, ωθώντας τους διοργανωτές του Παρισιού 2024 να ζητήσουν συγγνώμη την Κυριακή από τους Καθολικούς και άλλες χριστιανικές ομάδες.

Ο Τομά Ζολί, ο καλλιτεχνικός διευθυντής  της Τελετής Έναρξης, είπε ότι η σκηνή δεν ήταν εμπνευσμένη από το «Ο Μυστικός Δείπνος», αλλά απεικόνιζε μια παγανιστική γιορτή που συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου.