Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: 60% οι πιθανότητες για διεξαγωγή του τριάθλου αύριο λόγω μόλυνσης στον Σηκουάνα

Να διεξαχθεί ως δίαθλο εξετάζεται ως έσχατη λύση - Αντιδρούν οι αθλητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 60% οι πιθανότητες για τη διεξαγωγή του τριάθλου αύριο λόγω μόλυνσης στον Σηκουάνα
Ολυμπιακοί Αγώνες: 60% οι πιθανότητες για τη διεξαγωγή του τριάθλου αύριο λόγω μόλυνσης στον Σηκουάνα © EPA/JOEL CARRETT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιθανότητες να διεξαχθεί το τρίαθλο αύριο - Τι εξετάζεται ως έσχατη λύση

Μεγάλο ζήτημα τα τελευταία 24ωρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είναι η μόλυνση των υδάτων στον Σηκουάνα, κάτι που θέτει το αγώνισμα του τριάθλου σε άνδρες και γυναίκες σε διαρκείς αναβολές.

Οι διοργανωτές λένε ότι το Ολυμπιακό τρίαθλο ανδρών και γυναικών έχει μόνο 60% πιθανότητες να διεξαχθεί την Τετάρτη, αφού το αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων των ανδρών αναβλήθηκε την Τρίτη.

Οι δοκιμές του ποταμού Σηκουάνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αποκάλυψαν ότι το νερό δεν ήταν αρκετά καθαρό για να διεξαχθεί ο αγώνας.

When will Olympic athletes finally enter the Seine? I DW News

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέες δοκιμές στο νερό την Τετάρτη

Τώρα έχει οριστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη στις 09:45 BST (10:45 τοπική ώρα), μετά τον αγώνα των γυναικών, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 08:00 (07:00 τοπική ώρα).

Η πρόεδρος του Παγκόσμιου Τριάθλου Marisol Casado είχε δηλώσει ότι υπήρχε 80% πιθανότητα το τρίαθλο ανδρών να διεξαχθεί την Τρίτη.

Αλλά μετά την αναβολή του αγώνα εξήγησε ότι «δυστυχώς ήταν το 20%» που είχε επικρατήσει.

Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι πιθανότητες να πραγματοποιηθούν τα τρίαθλα της Τετάρτης, η Casado δήλωσε στο BBC Sport «60-40» υπέρ της πραγματοποίησής τους.

«Θέλουμε πραγματικά να γίνουν. Αλλά φυσικά πραγματικά πιστεύαμε ότι αυτή η βελτίωση της ποιότητας του νερού θα ήταν ταχύτερη από ό,τι ήταν. Σοκαριστήκαμε σήμερα το πρωί όταν είδαμε ότι δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο θέλαμε».

Ο αγώνας των ανδρών επρόκειτο να ξεκινήσει στις 07:00 BST (08:00 τοπική ώρα) την Τρίτη.

Ενώ η Παρασκευή, 2 Αυγούστου, παραμένει μια εφεδρική ημερομηνία τόσο για τους αγώνες ανδρών όσο και για τους αγώνες γυναικών, οι διοργανωτές λένε ότι η διοργάνωση θα μπορούσε να διεξαχθεί ως δίαθλο - μόνο το ποδηλατικό και το δρομικό σκέλος - ως έσχατη λύση.

Ο Άλεξ Γι από τη Μεγάλη Βρετανία είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες, ενώ η συμπαίκτρια του Μπεθ Πότερ είναι η κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια στις γυναίκες.

Αντιδρούν οι αθλητές

Η αναβολή του τριάθλου ανδρών το πρωί της διοργάνωσης ήταν «ασέβεια», σύμφωνα με έναν αγωνιζόμενο.

Ο Βέλγος Marten Van Riel δήλωσε ότι οι τριαθλητές αντιμετωπίστηκαν σαν «μαριονέτες σε ένα κουκλοθέατρο».

«Αν η προτεραιότητα ήταν η υγεία των αθλητών, αυτή η διοργάνωση θα είχε μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία εδώ και πολύ καιρό», έγραψε ο Van Riel στο Instagram.

Η προοπτική να αφαιρεθεί το κολυμβητικό σκέλος από το τρίαθλο αντιμετωπίστηκε επίσης με επικρίσεις.

«Το δίαθλο δεν είναι τρίαθλο και η αλλαγή της ημέρας με αυτόν τον τρόπο στη μέση της νύχτας είναι ασέβεια προς την πολυετή προετοιμασία των αθλητών και προς όλους τους οπαδούς μας που επρόκειτο να παρακολουθήσουν ζωντανά ή από την τηλεόραση», δήλωσε ο Van Riel.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.