Κοσμος

Σε κίνδυνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Συναγερμός για μεγάλη καταιγίδα το απόγευμα στο Παρίσι

Πιθανή ακύρωση πολλών αγωνισμάτων σε ανοιχτούς χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
γαλλοι αθλητες σε βαρκα με αδιαβροχα, σημαιες και ομπρελες
Μια μεγάλη νεροποντή μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την καταλληλότητα των υδάτων του Σηκουάνα © ΕΡΑ/PAULINE BALLET

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός για μεγάλη καταιγίδα το απόγευμα στο Παρίσι – Θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή πολλών αγωνισμάτων

Σε κίνδυνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς σύμφωνα με προειδοποίηση της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα μετά τις 18:00 στη γαλλική πρωτεύουσα, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά αγωνίσματα που διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους.

Πιθανή αύξηση της ρύπανσης στον ποταμό Σηκουάνα

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα αναγκάσουν ενδεχομένως τους διοργανωτές να αναβάλουν μια σειρά από κορυφαίες αναμετρήσεις στο τένις, το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το χόκεϊ και το μπιτς βόλεϊ.

Αλλά ίσως ακόμη περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια μεγάλη νεροποντή μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την καταλληλότητα των υδάτων του Σηκουάνα να φιλοξενήσουν τη διεξαγωγή ολυμπιακών αθλημάτων.

Το ενδεχόμενο αυτό έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την αναβολή των αγωνισμάτων στο τρίαθλο ανδρών,  αφού τα επίπεδα ρύπανσης στον ποταμό Σηκουάνα κρίθηκαν πολύ υψηλά για την υγεία των αθλητών.

Μετά από μήνες αμφιβολιών σχετικά με το αν ο Σηκουάνας θα μπορούσε να είναι αρκετά καθαρός ώστε να φιλοξενήσει κάποιο ολυμπιακό αγώνισμα, η διοικούσα επιτροπή του Παγκόσμιου Τριάθλου ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ποιότητα του νερού στον ποταμό είχε βελτιωθεί σε ασφαλή επίπεδα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς, η Γαλλία  ξόδεψε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ κάνοντας μια κολοσσιαία προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στο Σηκουάνα.

Paris Olympics' Men's triathlon has been postponed due to concerns over water quality in River Seine

Αρκετοί πολιτικοί βούτηξαν στα νερά του Σηκουάνα

Πρόσφατα, ο επικεφαλής του διοργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αυτό το ότι εξακολουθεί να είναι «πολύ σίγουρος» ότι τα κολυμβητικά αγωνίσματα στον Σηκουάνα θα πραγματοποιηθούν. Μάλιστα, αρκετοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, βούτηξαν στα νερά του Σηκουάνα για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Ωστόσο, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την περασμένη Παρασκευή σημαδεύτηκε από μια καταρρακτώδη βροχόπτωση που, εκτός των άλλων, πολλοί ειδικοί προειδοποίησαν ότι θα έφερνε περισσότερη ρύπανση στο ποτάμι, προκαλώντας μείωση της ποιότητας του νερού.

Η προπόνηση των τριαθλητών στην κολύμβησης ακυρώθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια αναβλήθηκε ο αγώνας των ανδρών, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με δήλωση των υπεύθυνων της διεξαγωγής του αγωνίσματος «οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα σήμερα αποκάλυψαν ότι η ποιότητα του νερού δεν παρείχε επαρκείς εγγυήσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκδήλωση», συμπληρώνοντας ότι «παρά τη βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του νερού, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της αγωνιστικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια».

Η κολυμβήτρια αγώνων στην ανοιχτή θάλασσα, Λία Κρισπ, απηχώντας τις απόψεις πολλών συναθλητών της δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζει να υπάρχει ένα «σχέδιο Β», σε περίπτωση που οι μετρήσεις στο Σηκουάνα δεν αποδειχθούν ασφαλείς για τους αθλητές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.