Κοσμος

Προβλήματα υγείας για τον υπέρβαρο Κιμ Γιονγκ Ουν - Ψάχνουν φάρμακα στο εξωτερικό

Παχυσαρκία, υπέρταση και διαβήτης για τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι πρόβλημα υγείας έχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Ψάχνουν φάρμακα στο εξωτερικό - Πήρε ξανά βάρος

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναπήρε βάρος και φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υπέρταση και διαβήτη, λόγος για τον οποίο αξιωματούχοι του αναζητούν φάρμακα στο εξωτερικό.

Tι υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αυτά τουλάχιστον υποστήριξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας για τον 40χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν, γνωστό μανιώδη καπνιστή και λάτρη του αλκοόλ, που κατάγεται από μια οικογένεια με ιστορικά καρδιοπαθειών, καθώς τόσο ο πατέρας του όσο και ο παππούς του, που κυβέρνησαν με σιδηρά πυγμή τη Βόρεια Κορέα πριν απ’ αυτόν, πέθαναν από καρδιακά προβλήματα.

Ο ύψους 1,70 μ. και βάρους παλαιότερα 140 κιλών Κιμ φάνηκε να έχει αδυνατίσει αισθητά προ τριετίας, πιθανώς επειδή άλλαξε τη διατροφή του, αλλά σε πρόσφατες εμφανίσεις του σε κρατικά ΜΜΕ της Πιονγιάνγκ δείχνει να έχει ανακτήσει το βάρος του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει προβλήματα υπέρτασης και διαβήτη

Χθες Δευτέρα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στη Σεούλ ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο Κιμ εκτιμάται ότι ζυγίζει και πάλι περί τα 140 κιλά και διατρέχει υψηλό κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές Λι Σεόνγκ Κεούν και Παρκ Σουνγουόν, η νοτιοκορεατική ΕΥΠ είπε ότι ο Κιμ εμφανίζει συμπτώματα υπέρτασης και διαβήτη εδώ και μερικά χρόνια, και θεωρεί ότι το βάρος του συνδέεται με το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και το άγχος. Η μυστική υπηρεσία συγκέντρωσε πληροφορίες ότι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι προσπαθούν να προμηθευτούν από το εξωτερικό νέα φάρμακα για την υπέρταση και τον διαβήτη του Κιμ - κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές λόγω της μυστικοπάθειας του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ προετοιμάζει την κόρη του για τη διαδοχή του, λένε οι Νοτιοκορεάτες

Η κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθείται με ενδιαφέρον εκτός της Βόρειας Κορέας δεδομένου ότι δεν έχει χρίσει επίσημο διάδοχό του, που θα αναλάβει τα ηνία μιας πυρηνικής δύναμης με εχθρική στάση έναντι της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και συμμάχων τους.

Η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών εκτιμά, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των βουλευτών, ότι η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Τζου Άε, θα μπορούσε να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιο από τα αδέλφια της να προωθηθεί σε αυτό τον ρόλο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χριστεί επισήμως διάδοχος του πατέρα της.

Οι φήμες για τον μελλοντικό ρόλο της ηλικίας 10 με 11 ετών Κιμ Τζου Άε φούντωσαν όταν άρχισε περί τα τέλη του 2022 να συνοδεύει τον πατέρα της σε σειρά εκδηλώσεων. Κρατικά ΜΜΕ την αποκάλεσαν «πιο αγαπημένο» ή «σεβαστό» παιδί του Κιμ Γιονγκ Ουν και δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εγγύτητά της με τον πατέρα της και το ανερχόμενο πολιτικό της κύρος.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών το 60% των δημόσιων δραστηριοτήτων της Κιμ Τζου Άε αφορούσε σε εμφανίσεις της σε στρατιωτικές εκδηλώσεις με τον Κιμ.