Κοσμος

To Kογκρέσο απαιτεί από την κυβέρνηση να αγοράζει σημαίες μόνο «Μade In USA»

Το 2017 οι ΗΠΑ εισήγαγαν περίπου 10 εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Kογκρέσο απαιτεί από την κυβέρνηση να αγοράζει σημαίες μόνο «Μade In USA»
© EPA/DAVID MAXWELL

HΠΑ: Οι αμερικανικές σημαίες πρέπει να παράγονται στην χώρα 

Το Κογκρέσο ενέκρινε πρόταση που απαιτεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αγοράζει  αμερικανικές σημαίες που έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ εισάγουν εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες από το εξωτερικό, κυρίως από την Κίνα, και οι υποστηρικτές της πρότασης δήλωσαν ότι ήρθε η ώρα (οι αμερικανικές σημαίες) να προέρχονται από τη χώρα που αντιπροσωπεύουν.

Οι υποστηρικτές της πρότασης, με επικεφαλής τη Ρεπουμπλικανή γερουσιαστή Σούζαν Κόλινς του Μέιν και τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Σέροντ Μπράουν του Οχάιο, δήλωσαν ότι η αλλαγή είναι κάτι περισσότερο από συμβολική - πιστεύουν ότι θα στηρίξει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τους κατασκευαστές, διατηρώντας παράλληλα το πιο αναγνωρισμένο σύμβολο των ΗΠΑ. 

«Η αμερικανική σημαία χρησιμεύει ως σύμβολο της ταυτότητας, της αποφασιστικότητας και των αξιών μας ως ένας λαός. Για να τιμήσει τη σημασία της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο σημαίες που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Κόλινς.

Οι υποστηρικτές της πρότασης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι αναμένουν ότι το μέτρο θα υπογραφεί σύντομα σε νόμο. Η πρόταση εστάλη στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη.

Οι ομοσπονδιακοί κανόνες απαιτούν επί του παρόντος από την κυβέρνηση να αγοράζει σημαίες που περιέχουν κατά το ήμισυ υλικά κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, δήλωσαν οι υποστηρικτές της πρότασης. Η αλλαγή των κανόνων, που ονομάζεται «All American Flag Act», απαιτεί οι σημαίες που αγοράζει η κυβέρνηση να παράγονται εξ ολοκλήρου με υλικά αμερικανικής κατασκευής καθώς και να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Η αξία των εισαγωγών αμερικανικών σημαιών το 2015 ξεπέρασε κατά πολύ τα 4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εισαγωγών προερχόταν από την Κίνα, δήλωσαν οι υποστηρικτές της αλλαγής του κανόνα.

Το 2017, οι ΗΠΑ εισήγαγαν περίπου 10 εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες, και το 99,5% από αυτές προέρχονταν από την Κίνα, δήλωσαν οι υποστηρικτές της πρότασης. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν όλες τις αμερικανικές σημαίες που εισάγονται στη χώρα και όχι μόνο εκείνες που αγοράζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πηγή: AP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.