Κοσμος

Η Γαλλία ζήτησε συγγνώμη επειδή αποκάλεσε Βόρεια Κορέα τη Νότια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το τηλεφώνημα στον πρόεδρο της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συγγνώμη» της Γαλλίας στη Νότια Κορέα
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συγγνώμη» της Γαλλίας στη Νότια Κορέα © EPA

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συγγνώμη» της Γαλλίας επειδή αποκάλεσε Βόρεια Κορέα τη Νότια - Το τηλεφώνημα στον πρόεδρο της χώρας

Την «ειλικρινή συγγνώμη» τους από τη Νότια Κορέα ζήτησαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων για το γεγονός ότι αποκάλεσαν Βορειοκορεάτες τους 143 αθλητές της Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς το «ανθρώπινο λάθος».

Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, όταν οι Νοτιοκορεάτες αθλητές έκαναν την εμφάνισή τους στον ποταμό Σηκουάνα για την καθιερωμένη παρέλαση των χωρών. Εκεί, τόσο στις γαλλικές όσο και στις αγγλικές μεταδόσεις, αναφέρθηκε λανθασμένα πως οι Νοτιοκορεάτες αθλητές προέρχονταν από τη «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Αυτό, βέβαια, είναι το πλήρες όνομα της Βόρειας Κορέας. Το επίσημο όνομα της Νότιας Κορέας είναι «Δημοκρατία της Κορέας».

Το εν λόγω λάθος είναι «πολιτικά ευαίσθητο» όπως αναφέρουν οι ειδικοί, και για τις δύο χώρες. Να θυμίσουμε πως ο πόλεμος της Κορέας έληξε το 1953 με ανακωχή και δεν έχει υπογραφεί ποτέ συνθήκη ειρήνης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγγνώμη της ΔΟΕ στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Την Κυριακή, ο Thomas Bach, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), μίλησε με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol και αναφέρθηκε στο συμβάν.

«Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη για το λάθος στην ηχητική μετάδοση της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024… στην οποία η ομάδα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Δημοκρατίας της Κορέας… αναφέρθηκαν λανθασμένα», είπε.

«Το πρόβλημα αναγνωρίστηκε ως ανθρώπινο λάθος, για το οποίο η ΔΟΕ λυπάται ειλικρινά», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.