Κοσμος

Δεύτερο σαμποτάζ στη Γαλλία: Πρόβλημα στα δίκτυα οπτικών ινών

Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπτικές ίνες
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαμποτάζ στα δίκτυα οπτικών ινών στη Γαλλία © Unsplash / Denny Müller

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γαλλία: Σαμποτάζ στα δίκτυα οπτικών ινών - Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες

«Σαμποτάζ» σε δίκτυα οπτικών ινών αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι. 

Το «σαμποτάζ» φέρεται να έχει πλήξει έξι περιφέρειες της Γαλλίας, αλλά όχι το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024. Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στη νοτιοανατολική, τη νοτιοδυτική, την ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γαλλία: Τι εκτιμούν οι αρχές για τη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, που έγινε ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. «Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών», σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL. Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.