Κοσμος

Η Ιαπωνία «μπλοκάρει» τη χρήση μηχανοκίνητων βαλιτσών

Πώς τις αντιμετωπίζει η χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ιαπωνία «μπλοκάρει» τη χρήση μηχανοκίνητων βαλιτσών - Πώς τις αντιμετωπίζει η χώρα

Καθώς αριθμός ρεκόρ τουριστών συρρέει στην Ιαπωνία για να επωφεληθεί από την αδυναμία του ιαπωνικού γεν, ορισμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρχές χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα των μηχανοκίνητων βαλιτσών με δυνατότητα οδήγησης.

Δύο μεγάλα αεροδρόμια της Ιαπωνίας έχουν ήδη ζητήσει από τους ταξιδιώτες να μην οδηγούν μηχανοκίνητες βαλίτσες εντός των εγκαταστάσεών τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ η αστυνομία προτρέπει τους εγχώριους πωλητές τέτοιων βαλιτσών να προειδοποιούν τους πελάτες για τους αυστηρούς νόμους που αφορούν τη χρήση τους.

«Έκρηξη» στην χρήση μηχανοκίνητων βαλιτσών στην Ιαπωνία - Πώς τις αντιμετωπίζει η χώρα

Τα τελευταία χρόνια οι μηχανοκίνητες αποσκευές, που μοιάζουν με τα παιδικά πατίνια, αλλά κινούνται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, έχουν γίνει όλο και πιο διαδεδομένες μεταξύ των ταξιδιωτών, ενώ έχουν γίνει επίσης δημοφιλείς από διασημότητες όπως η Paris Hilton και η Shilpa Shetty.

Σύμφωνα με το Kyodo, η Ιαπωνία ταξινομεί προς το παρόν τις ηλεκτρικές βαλίτσες, οι οποίες είναι δημοφιλείς στην υπόλοιπη Ασία, ως «μηχανοκίνητα οχήματα που μπορούν να οδηγούνται στους δρόμους μόνο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας και άδεια οδήγησης».

Τον Ιούνιο, μια Κινέζα ηλικίας 30 ετών, που σπούδαζε στην Ιαπωνία, παραπέμφθηκε στους εισαγγελείς για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, αφού φέρεται να οδήγησε μια τρίτροχη βαλίτσα σε πεζοδρόμιο στην Οσάκα στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την αστυνομία της Οσάκα.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό ΚΟΚ, η βαλίτσα της γυναίκας, η οποία μπορεί να διανύει έως και 13 χιλιόμετρα την ώρα, κατηγοριοποιείται ως «μηχανοκίνητο ποδήλατο», όπως και ορισμένα μοτοποδήλατα. Η αστυνομία επανέλαβε στο κοινό τον Ιούνιο ότι απαιτούνται άδειες για τέτοιου είδους κινητές αποσκευές.