Κοσμος

Γαλλία: Όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας κινούνται κανονικά 3 μέρες μετά το συντονισμένο σαμποτάζ

«Δεν αποκλείεται ανάμειξη ξένης χώρας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Όλα τα τρένα κινούνται κανονικά μετά το συντονισμένο σαμποτάζ
Γαλλία: Όλα τα τρένα κινούνται κανονικά μετά το συντονισμένο σαμποτάζ © ANDY RAIN/ EPA

Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα τρένα κινούνται κανονικά μετά το συντονισμένο σαμποτάζ - «Δεν αποκλείεται ανάμειξη ξένης χώρας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΣ

Όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας κινούνται κανονικά σήμερα το πρωί, τρεις ημέρες μετά το σαμποτάζ που έγινε ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Την παραπάνω ενημέρωση επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Πατρίς Βεργκριέτ.

«Σας το επιβεβαιώνω, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται, και στην γραμμή Est (σ.σ. εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία) -όπου αυτό γίνεται από το Σάββατο-, την γραμμή Atlantique (σ.σ. εξυπηρετεί τη δυτική Γαλλία), όπου χθες (Κυριακή) βρισκόμασταν ήδη σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, και στην (γραμμή) Nord (σ.σ. εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία), όπου χθες είχαμε τρία στα τέσσερα τρένα, σήμερα η κυκλοφορία είναι κανονική», δήλωσε ο Βεργκριέτ στο RTL.

Σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα: «Δεν αποκλείεται ανάμειξη ξένης χώρας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΣ 

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ανάμειξη ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων. 

«Ποιός ευθύνεται; Είτε προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας ή υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Εχουμε εντοπίσει μια σειρά στοιχείων που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα βρούμε τον ένοχο αρκετά σύντομα», δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στο δίκτυο France 2.

Την Παρασκευή, δύο πηγές ασφαλείας είπαν ότι ο τρόπος λειτουργίας των σαμποτέρ αρχικά στρέφει τις υποψίες προς ακροαριστερές οργανώσεις ή ακτιβιστές για το περιβάλλον, αλλά ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Η SNCF επανέλαβε ότι τα σχέδια για τη μεταφορά των διαγωνιζομένων ομάδων στους Ολυμπιακούς είναι εγγυημένα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.