Κοσμος

Σαν σήμερα, ο Γιος του Σαμ αρχίζει να δολοφονεί γυναίκες στη Νέα Υόρκη

Serial killers που έχουν μείνει στην Ιστορία

A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σαν σήμερα 29 Ιουλίου, ο Γιος του Σαμ δολοφονεί γυναίκες στη Νέα Υόρκη - Υποστήριξε ότι δεχόταν εντολές από τον σκύλο γείτονά του

Το 1976 serial killer τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη. Ο Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς σημαδεύει με το όπλο του και σκοτώνει - κατά κύριο λόγο - γυναίκες και λίγο αργότερα γίνεται γνωστός ως «ο γιος του Σαμ». Η δράση του φαίνεται ότι ξεκινά μία ημέρα σαν σήμερα, 29 Ιουλίου, όταν βγάζει ένα όπλο από μια χάρτινη σακούλα και πυροβολεί πέντε φορές κατά της Ντόνα Λάουρια και της Τζόντι Βαλέντι από το Μπρονξ ενώ κάθονται σε ένα αυτοκίνητο και συζητούν. 

Ο Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς πήρε το προσωνύμιο «ο Γιος του Σαμ» από τις επιστολές που έστελνε τόσο στην αστυνομία όσο και στον διάσημο συγγραφέα εφημερίδων Τζίμι Μπρέσλιν που έλεγαν: «Είμαι ένα τέρας. Είμαι ο Γιος του Σαμ. Μου αρέσει να κυνηγάω, να τριγυρνάω στους δρόμους αναζητώντας δίκαιο παιχνίδι. Οι γυναίκες είναι όμορφο από όλα [ sic ]». Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1976, όταν ένα ζευγάρι δέχθηκε πυροβολισμούς καθώς καθόταν σε ένα αυτοκίνητο στο Κουίνς. Ένα μήνα αργότερα, δύο κορίτσια μιλούσαν έξω από ένα σπίτι όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πλησίασε, ζήτησε οδηγίες και στη συνέχεια ξαφνικά έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε. Η Joanne Lomino έμεινε παράλυτη από μια σφαίρα που χτύπησε τη σπονδυλική της στήλη, αλλά η φίλη της δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του «Γιου του Σαμ» 

Ο «Γιος του Σαμ» επιτέθηκε ξανά τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 1977. Στην τελευταία επίθεση, οι μάρτυρες παρείχαν μια περιγραφή του δολοφόνου: ένας μη ελκυστικός λευκός άνδρας με μαύρα μαλλιά. Μετά από ένα ακόμη πυροβολισμό στο Μπρονξ τον Απρίλιο, η κατάσταση είχε ξεφύγει. Οι γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες με σκούρα μαλλιά, αποθαρρύνονταν να κυκλοφορούν τη νύχτα στην πόλη. Τα δύο τελευταία θύματά του πυροβολήθηκαν στις 31 Ιουλίου 1977 στο Μπρούκλιν, το ένα άτομο πέθανε. Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης κατάφεραν μέσα από ένα εισιτήριο στάθμευσης που είχε δοθεί εκείνο το βράδυ να εντοπίσουν το αυτοκίνητο του Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα πολυβόλο. 

Όταν ρωτήθηκε, ο Μπέρκοβιτς εξήγησε ότι ο «Σαμ» ήταν ο γείτονάς του Σαμ Καρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πράκτορα του διαβόλου». Υποστήριξε ακόμη ότι ο Σαμ μετέδιδε τις εντολές του μέσω του κατοικίδιου του, ένα μαύρο Λαμπραντόρ. Χρόνια νωρίτερα, ο Μπέρκοβιτς είχε πυροβολήσει το σκυλί, παραπονούμενος ότι το γάβγισμα του τον εμπόδιζε να κοιμηθεί. Αφού ο σκύλος συνήλθε, ο Μπέρκοβιτς ισχυρίστηκε ότι άρχισε να του μιλάει και να απαιτεί να σκοτώσει ανθρώπους.

Ο Μπέρκοβιτς παραδέχθηκε την ενοχή του προτού ισχυριστεί ότι ήταν παράφρων και καταδικάστηκε σε πάνω από 300 χρόνια φυλάκιση. 

Η δράση του serial killer, Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, απασχόλησε και το Netflix. 

Οι γνωστοί serial killers της Ιστορίας

Ένας από τους πιο γνωστούς serial killer της Ιστορίας είναι ο Zodiac. Με αυτό το όνομα υπέγραφε τις επιστολές που έγραφε προς τον Τύπο. Ο δολοφόνος έδρασε στην Καλιφόρνια μεταξύ 1960 με 1970. Φέρεται να βρίσκεται πίσω από 37 δολοφονίες, αν και οι εφημερίδες τον έδειχναν για τον δράστη των εγκλημάτων μόνο για τις 7. Στο τελευταίο του γράμμα προς τον Τύπο έγραφε: Εγώ – 37 και Αστυνομία -0. 

Ο Donald Henry Gaskins έδρασε το 1969 και φέρεται να σκότωσε 80- 90 ανθρώπους, βασανίζοντας και ακρωτηριάζοντάς τους. Ο τρόπος δράσης του είναι πολύ συγκεκριμένος: έβαζε στο όχημά του ταξιδιώτες που έκαναν οτοστόπ στον αυτοκινητόδρομο. Μετά τη δολοφονία δύο ακόμη ανδρών έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών και ομολόγησε τα εγκλήματά του. Καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια. Μετά την αποφυλάκισή του. 

Ο Tsutomu Miyazaki απήγαγε μικρά κοριτσάκια, τα δολοφονούσε και προέβαινε σε σεξουαλικές πράξεις με τα πτώματα. Ο κατά συρροή δολοφόνος κρατούσε μέρη του σώματος ως «τρόπαια» και έστελνε κάρτες στις οικογένειές των θυμάτων, περιγράφοντας τις δολοφονίες του. Ο Miyazaki κρεμάστηκε το 2008, σε ηλικία 45 ετών.

Ο Ted Bumdy θεωρείται ένας από τους πλέον διαβόητους εγκληματίες του 20ου αιώνα. Ομολόγησε ότι δολοφόνησε 36 γυναίκες, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι μεγαλύτερος. Ο Bundy πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα στη φυλακή Raiford της Φλόριντας, στις 24 Ιανουαρίου του 1989.


Ο Luis Alfredo Garavito Cubillos, γνωστός και ως «The Beast», έχει παραδεχτεί ότι σκότωσε 147 αγόρια. Ο αριθμός των θυμάτων του -με βάση τις θέσεις των σκελετών που είχε σχεδιάσει στον χάρτη του ο Garavito -  θα μπορούσε να υπερβαίνει τα 300. Τα τοπικά μέσα της Κολομβίας τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο του κόσμου.


Ο Ahmad Suradji από την Ινδονησία παραδέχθηκε τις δολοφονίες 42 κοριτσιών και γυναικών μεταξύ 1986 με 1997. Ως μέρος μιας τελετής, έθαβε τα θύματά του από τη μέση και πάνω. Τα σώματά τους εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι ζαχαροκάλαμων. Ο Suradji καταδικάστηκε σε θάνατο διά πυροβολισμών τα 2008.


Ο Andrei Chikatilo είχε το παρατσούκλι «χασάπης του Ροστόφ». Καταδικάστηκε σε θάνατο τον Οκτώβριο του 1992, καθώς ομολόγησε ότι διέπραξε 56 δολοφονίες γυναικών και παιδιών την περίοδο του 1978 και 1990, ενώ εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 1994.


Ο Charles Edmund Cullen δούλευε ως νοσοκόμος. Άλλαζε συνεχώς δουλειές καθώς οι εργοδότες του τον απέλυαν για την περίεργη συμπεριφορά του. Έχει ομολογήσει τις δολοφονίες 40 ηλικιωμένων στο New Jersey από το 1984 μέχρι το 2003. Σκότωνε τα θύματά του δηλητηριάζοντάς τα. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι μεγαλύτερος. 


Ο Paul Knowles χρησιμοποιούσε τη «γοητεία» του για να παρασύρει τα θύματά του και να τα σκοτώνει. Πιστεύεται ότι είναι ο δράστης 18 δολοφονιών, μεταξύ των οποίων άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ο Knowles σκοτώθηκε στη Φλόριντα το 1974 από πράκτορα του FBI.


O Jeffrey Dahmer, γνωστός και ως Cannibal Killer, διέπραξε σειρά βιασμών και 17 δολοφονίες την περίοδο του 1978 και 1991. Ο ίδιος ακόμη κατηγορήθηκε για νεκροφιλία και κανιβαλισμό. 


Ο Albert Fish, γνωστός και ως «Gray Man», ήταν Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κακοποίησε 100 παιδιά, ενώ πολλά από αυτά τα βασάνισε και στο τέλος τα δολοφόνησε. Ο ίδιος καταδικάστηκε με θανατική ποινή και εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα το 1936 στη φυλακή Sing Sang του Ossining, στη Νέα Υόρκη.

O Gary Leon Ridgway καταδικάστηκε για τη δολοφονία 49 γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1980-1990 στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Συνελήφθη το 2001 για τέσσερις δολοφονίες, όμως, όπως αργότερα αποδείχθηκε είχε σκοτώσει 70 γυναίκες.


O Richard Trenton Chase σκότωσε έξι ανθρώπους μέσα σε έναν μήνα. Είχε το παρατσούκλι «The Vampire of Sacramento», καθώς έπινε το αίμα των θυμάτων του και στη συνέχεια τα έτρωγε. Το 1980 αυτοκτόνησε, σε ηλικία 30 ετών.

Ο Pedro Alonso López κατηγορήθηκε για βιασμό και δολοφονία 300 γυναικών σε όλη τη Νότια Αμερική. Ο ίδιος βγήκε το 1998 από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, καθώς έδειξε καλή συμπεριφορά και σήμερα τα ίχνη του αγνοούνται.

Ο Harold Shipman θεωρείτο υπεύθυνος για 250 δολοφονίες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων του ήταν γυναίκες. Ο Βρετανός γιατρός θεωρήθηκε ένοχος για τη δολοφονία των ασθενών του. Το 2004 αυτοκτόνησε στη φυλακή Wakefield στο Yorkshire.

Με πληροφορίες από History