Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 85% των Γάλλων «βρήκε» επιτυχημένη την Τελετή Έναρξης

Τι έδειξε η δημοσκόπηση για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που δημοσιεύτηκε στη «Le Figaro»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 85% των Γάλλων «βρήκε» επιτυχημένη την Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 85% των Γάλλων «βρήκε» επιτυχημένη την Τελετή Έναρξης © EPA/DAVID DAVIES

Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τι έδειξε η δημοσκόπηση για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που δημοσιεύτηκε στη «Le Figaro»

Λίγα 24ωρα μετά το πέρας της Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι οι απόψεις διίστανται. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, άλλοι ενθουσιάστηκαν και άλλοι απογοητεύτηκαν.

Το βέβαιο όμως, είναι ότι η συντριπτικοί πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών βρήκε επιτυχημένη την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Harris Interactive», τα στοιχεία της οποίας κοινοποιήθηκαν την Κυριακή από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και δημοσιεύθηκαν στη «Le Figaro».

Τι έδειξε η δημοσκόπηση για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Πάνω από το 85% των Γάλλων θεωρούν ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ήταν «επιτυχής» και σχεδόν το 80% είναι «αισιόδοξο» για την επιτυχία των Αγώνων.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική αυτή έρευνα που διεξήχθη στις 27 Ιουλίου σε δείγμα 1.488 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, το 44% των Γάλλων θεώρησε την τελετή στον Σηκουάνα «πολύ» επιτυχημένη και το 42% «αρκετά επιτυχημένη». Μόνο το 5% των ερωτηθέντων, με τη μέθοδο της ποσόστωσης, θεώρησε την παράσταση «καθόλου επιτυχημένη».

Το 77% είχε «πολύ θετική» ή «αρκετά θετική» εικόνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 83% θεώρησε ότι ήταν καλό που η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα. 79% ήταν «αισιόδοξοι» για την επιτυχία των Αγώνων, έναντι 21% που ήταν «απαισιόδοξοι».

Απέναντι στις επικρίσεις, οι διοργανωτές εξηγούσαν εδώ και μήνες ότι η κοινή γνώμη θα ήταν θετική μόλις ξεκινούσαν οι Αγώνες, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Εσάς πώς σας φάνηκε η Τελετή Έναρξης; Ψηφίστε ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.