Κοσμος

«Συγγνώμη» για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους διοργανωτές

Τι ήθελαν να δείξουν μέσα από το σκετς με τις drag queens, το τρανσέξουαλ μοντέλο και τον γυμνό τραγουδιστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζήτησαν για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου οι διοργανωτές
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζήτησαν για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου οι διοργανωτές © Χ/ The Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζήτησαν για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου οι διοργανωτές - Τι υποστήριξαν

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος» κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Το σκετς στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του   ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.

«Λυπούμαστε αν ο κόσμος προσβλήθηκε» είπαν για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου  

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Αντιδράσεις και κριτική για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου 

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η ομάδα κορόιδευε τον χριστιανισμό με Γάλλους πολιτικούς της ακροδεξιάς να καταγγέλουν την παράσταση. Η ακροδεξιά Μαριόν Μαρεσάλ ανέβηκε στο Χ, λέγοντας: «Προς όλους τους χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή και αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτή την drag queen παρωδία του Μυστικού Δείπνου, να γνωρίζουν ότι δεν μιλάει η Γαλλία αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για κάθε πρόκληση». 

Το αφεντικό της Tesla Έλον Μασκ κατακεραύνωσε επίσης την παράσταση, λέγοντας ότι ήταν «εξαιρετικά ασεβής προς τους Χριστιανούς». Πολλοί άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χειροκρότησαν την παράσταση ως ιστορική, ειδικά αφού ακολούθησαν τρεις drag queens που για πρώτη φορά κουβαλούσαν ολυμπιακές δάδες.

Sky News host reacts to ‘bizarre’ woke Paris Olympics opening ceremony

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.