Κοσμος

Αντιδράσεις από την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η κριτική από την γαλλική ακροδεξιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιδράσεις από την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες
© screenshot/youtube

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Μεγάλες αντιδράσεις για την drag παρωδία του Μυστικού Δείπνου

Μια παράσταση με drag queens σε μια προφανή παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δέχθηκε κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως από τη χριστιανική και ακροδεξιά κοινότητα.

Το νούμερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι δώδεκα απόστολοί του στον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι με τον «Μυστικό Δείπνο». Αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν μια γυναίκα με ένα μεγάλο ασημένιο κάλυμμα κεφαλής που έμοιαζε με φωτοστέφανο όπως απεικονίζεται στους πίνακες του Ιησού.

Όμως κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η ομάδα κορόιδευε τον χριστιανισμό με Γάλλους πολιτικούς της ακροδεξιάς να καταγγέλουν την παράσταση. Η ακροδεξιά Μαριόν Μαρεσάλ ανέβηκε στο Χ, λέγοντας: «Προς όλους τους χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή και αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτή την drag queen παρωδία του Μυστικού Δείπνου, να γνωρίζουν ότι δεν μιλάει η Γαλλία αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για κάθε πρόκληση». 

Το αφεντικό της Tesla Έλον Μασκ κατακεραύνωσε επίσης την παράσταση, λέγοντας ότι ήταν «εξαιρετικά ασεβής προς τους Χριστιανούς». Πολλοί άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χειροκρότησαν την παράσταση ως ιστορική, ειδικά αφού ακολούθησαν τρεις drag queens που για πρώτη φορά κουβαλούσαν ολυμπιακές δάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.