Κοσμος

Aρκούδα και αρκουδάκι καταστρέφουν αυτοκίνητο στο Κονέκτικατ αφού παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό

Μια τρίτη αρκούδα περίμενε απέξω

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κονέκτικατ: Μαύρη αρκούδα και αρκουδάκι καταστρέφουν αυτοκίνητο αφού παγιδεύτηκαν μέσα

Παγιδευμένη μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μια μαύρη αρκούδα και το μικρό της έκαναν τα πάντα. Η κόρνα χτυπούσε δυνατά και το ραδιόφωνο έπαιζε δυνατά. Έξω από το αυτοκίνητο, ένα δεύτερο αρκουδάκι έτρεχε σε εμφανή αγωνία στην περιοχή του Κονέκτικατ.

Η πολιτειακή αστυνομία προστασίας του περιβάλλοντος στο Κονέκτικατ κλήθηκε από τον ξαφνιασμένο ιδιοκτήτη του οχήματος το πρωί της 15ης Ιουλίου. Άνοιξαν μια πόρτα και οι δύο αρκούδες έφυγαν σώες και αβλαβείς στο δάσος μαζί με την τρίτη αρκούδα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ωστόσο, δεν ήταν τόσο τυχερό: Είχε διαλυθεί εντελώς.

Το περιστατικό στο Γουίνστεντ, στη βορειοδυτική πλευρά της πολιτείας καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μπήκαν στο όχημα ανοίγοντας μια πόρτα, αλλά δεν είναι σαφές πώς έκλεισε στη συνέχεια.

Μέσα σε μια εβδομάδα, υπήρξαν τρία επεισόδια με αρκούδες στο Κονέκτικατ που αναφέρθηκαν δημοσίως από το πολιτειακό υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος - άλλο ένα σημάδι της αύξησης του πληθυσμού τους στην πολιτεία.

Το Σάββατο, μια γυναίκα ανέφερε ότι δαγκώθηκε από μαύρη αρκούδα σε μια αυλή στο Τσέσαϊρ. Υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς και αρνήθηκε τη θεραπεία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.  Την Κυριακή, μια μαύρη αρκούδα βάρους σχεδόν 500 κιλών (227 κιλών) χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο σε αυτοκινητόδρομο στο Τόρινγκτον, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ενώ οι αρκούδες εισβάλλουν σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και σπίτια στις δυτικές ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό, τέτοια περιστατικά ήταν σπάνια στο Κονέκτικατ πριν από μερικές δεκαετίες. Τώρα είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο.

Πηγή: AP