Κοσμος

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν νοσηλεύεται με Covid και πνευμονία - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των φυλακών

Σε δεινή κατάσταση η υγεία του καταδικασμένου για βιασμούς μεγιστάνα του κινηματογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ο 72χρονος κινηματογραφικός παραγωγός που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των φυλακών.
Ο πρώην παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουλίου 2024 © EPA/Adam Gray

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ο 72χρονος κινηματογραφικός παραγωγός που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των φυλακών. 

Ο φυλακισμένος παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με πολλαπλές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η Covid, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί του σε ανακοίνωσή τους.

Ο 72χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν βρισκόταν την Πέμπτη στην πτέρυγα φυλακών του νοσοκομείου Μπέλβιου, όπως έδειξαν τα αρχεία του Τμήματος Σωφρονισμού της Νέας Υόρκης.

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ο 72χρονος κινηματογραφικός παραγωγός που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των φυλακών.
Η Τζέσικα Μαν στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η ηθοποιός κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2013 © EPA/Adam Gray

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Σε νοσοκομείο των φυλακών με Covid και πνευμονία

Ο Γουάινστιν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμούς στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, πάσχει από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, σπονδυλική στένωση, υγρό στην καρδιά και τους πνεύμονές του, ενώ πρόσφατα βρέθηκε θετικός στην Covid και είχε προσβληθεί από πνευμονία, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοσιογράφος Τζούντα Ένγκελμαγιερ, επικαλούμενη τον Κρεγκ Ρόθφελντ, εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Γουάινστιν και «σύμβουλο της φυλακής».

Οι ένορκοι στο Μανχάταν έκριναν τον Γουάινστιν ένοχο για τις κατηγορίες βιασμού τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά το εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη τον Απρίλιο, κρίνοντας ότι ο Γουάινστιν δεν είχε δίκαιη δίκη, επειδή ένας δικαστής επέτρεψε εσφαλμένα να ακουστούν οι μαρτυρίες άλλων γυναικών, πέραν των εναγουσών για τη βία που είχαν υποστεί από τον κατηγορούμενο. 

Harvey Weinstein: The fall of the king of Hollywood

Ορόσημο για το κίνημα #MeToo η καταδίκη Γουάινστιν

Ο Γουάινστιν, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Μπέλβιου πολλές φορές, έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει αδίκημα καθώς και ότι είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς συναίνεση με οποιονδήποτε.

Θα μπορούσε να δικαστεί εκ νέου για κατηγορίες βιασμού στο Μανχάταν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Οι δικηγόροι του Γουάινστιν δήλωσαν ότι θέλουν να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν δήλωσαν ότι σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Χάρβεϊ Γουάινστιν για «πρόσθετες βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις», αφού περισσότερες γυναίκες συμφώνησαν να καταθέσουν.

Η καταδίκη του Γουάινστιν αποτέλεσε ορόσημο για το κίνημα #MeToo, στο πλαίσιο του οποίου γυναίκες κατηγόρησαν εκατοντάδες άνδρες στον χώρο της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής και άλλων τομέων για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι ένορκοι έκριναν ότι ο συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Miramax επιτέθηκε σεξουαλικά στην πρώην βοηθό παραγωγής Μίριαμ Χέιλι το 2006 και βίασε την επίδοξη ηθοποιό Τζέσικα Μαν το 2013. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε επίσης σε 16 χρόνια μετά από ξεχωριστή δίκη για βιασμό στην Καλιφόρνια.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.