Κοσμος

Ένοχος για βιασμό «σαδιστής και χειριστικός» πρώην τραγουδιστής των Spandau Ballet

Ο Ρος Ντέιβιντσον ήταν μέλος του συγκροτήματος μεταξύ 2017 και 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοχος για βιασμό πρώην τραγουδιστής των Spandau Ballet - Ο Ρος Ντέιβιντσον κρίθηκε ένοχος και για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών.
Ο Ρος Ντέιβιντσον στη σκηνή με τους Spandau Ballet. Ο 36χρονος τραγουδιστής κρίθηκε ένοχος για βιασμό © Dave J Hogan/Getty Images

Ένοχος για βιασμό πρώην τραγουδιστής των Spandau Ballet - Ο Ρος Ντέιβιντσον κρίθηκε ένοχος και για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών.

Ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κρίθηκε ένας «σαδιστής και χειριστικός» πρώην τραγουδιστής των Spandau Ballet

Ο 36χρονος Ρος Ντέιβιντσον καταδικάστηκε για βιασμό και επιθέσεις εναντίον τριών γυναικών στο δικαστήριο Wood Green Crown την Πέμπτη. Ο πρώην τραγουδιστής, ο οποίος ήταν μέλος του συγκροτήματος μεταξύ 2017 και 2019 με το καλλιτεχνικό όνομα Ross Wild, δεν εξέφρασε κανένα συναίσθημα όταν διαβάστηκε η ετυμηγορία.

Ρος Ντέιβιντσον: Ένοχος για βιασμό ο πρώην τραγουδιστής των Spandau Ballet

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ο Ντέιβιντσον ήθελε να συνευρίσκεται έως και έξι φορές ημερησίως και ασκούσε βία σε γυναίκες που δε συναινούσαν στις επιθυμίες του.

Ο τραγουδιστής είχε αρνηθεί μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων που χρονολογούνται μεταξύ 2013 και 2023, λέγοντας στο δικαστήριο: «Ποτέ δεν έχω βιάσει, επιτεθεί σεξουαλικά ή εξαναγκάσει καμία γυναίκα στη ζωή μου».

Κρίθηκε ένοχος για το βιασμό μιας γυναίκας και για τη σεξουαλική επίθεση σε άλλες δύο. Οι ένορκοι τον αθώωσαν για μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης κατά της γυναίκας που βίασε. Ο Ντέιβιντσον καταδικάστηκε επίσης για ηδονοβλεψία.

Βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του - Δήλωνε αντισυμβατικός στις σεξουαλικές του προτιμήσεις

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Ντέιβιντσον είχε μια κρυφή επιθυμία να κάνει σεξ με γυναίκες ενώ αυτές κοιμόντουσαν και «έπαιρνε ικανοποίηση» από τη βιντεοσκόπηση της κακοποίησης.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Ντέιβιντσον ως «σύμβολο του σεξ» με μια «σκοτεινή πλευρά».

Όπως είπε: «Είναι πολύ εμφανίσιμος και σωματικά γυμνασμένος. Τραγουδάει, παίζει κιθάρα και λέγεται ότι είναι γοητευτικός και χαρισματικός. Η σκοτεινή του πλευρά δεν είναι το πρώτο πράγμα που πολλές γυναίκες και κορίτσια παρατηρούν πάνω του.

»Αλλά οι γυναίκες σε αυτή την περίπτωση μπορούν όλες να βεβαιώσουν αυτό το σκοτεινό μέρος της προσωπικότητάς του. Έχει βιάσει και κακοποιήσει σεξουαλικά πολλές νεαρές γυναίκες την τελευταία δεκαετία».

Ο Ντέιβιντσον συνελήφθη στο σπίτι του στις 30 Μαρτίου 2021. Ανακρίθηκε από την αστυνομία, στην οποία επέμεινε ότι «όλα ήταν συναινετικά μεταξύ του και των εν λόγω γυναικών και δήλωσε ότι ήταν αντισυμβατικός στις σεξουαλικές του προτιμήσεις».

Ο Ντέιβιντσον θα προφυλακιστεί μέχρι την καταδίκη του στις 6 Σεπτεμβρίου.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.