Κοσμος

Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει επίσημα την Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνει μια φανταστική πρόεδρος των ΗΠΑ»

«Η επιλογή της ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ ο Τζο Μπάιντεν»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει επίσημα την Κάμαλα Χάρις
Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει επίσημα την Κάμαλα Χάρις © JESSICA MCGOWAN/ EPA

Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει επίσημα την Κάμαλα Χάρις - «Η επιλογή της ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ ο Τζο Μπάιντεν»

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσαν επίσημα την στήριξή τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, με ανάρτησή τους στο X. Όπως ανέφερε το ζεύγος Ομπάμα, λίγες μέρες πριν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπρόεδρο τωβν Δημοκρατικών.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν – ή πιο ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» είπαν σε δήλωσή τους οι Ομπάμα.  «Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν – η επιλογή της Καμάλα ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ. Έχει το βιογραφικό για να το αποδείξει: Ως εισαγγελέας, υπερασπίστηκε το Σύνταγμα και αγωνίστηκε για τους ανθρώπους που αξίζουν μια δίκαιη μεταχείριση. Ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, εργάστηκε σκληρά για να διασφαλίσει ότι όλοι αντιμετωπίζονται δίκαια, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν. Ως γερουσιαστής, ήταν μία από τις ισχυρότερες φωνές που έθεσε τη διοίκηση Τραμπ προ των ευθυνών της. Και, ως αντιπρόεδρος, συνέβαλε στην ηγεσία της επέκτασης του νόμου περί προσιτής περίθαλψης, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στον αγώνα για την αναπαραγωγική ελευθερία, την ισότητα και το κράτος δικαίου».

Προσθέτουν, ακόμη:

«Αλλά η Καμάλα έχει κάτι περισσότερο από ένα βιογραφικό. Έχει το όραμα, τον χαρακτήρα και τη δύναμη που απαιτεί αυτή η κρίσιμη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι η Καμάλα Χάρις έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει αυτές τις εκλογές και να προσφέρει για τον αμερικανικό λαό. Σε μια εποχή που το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ υψηλότερο, μας δίνει σε όλους μας λόγο να ελπίζουμε.

Ξέρουμε ότι τους επόμενους μήνες, η Καμάλα θα συνεχίσει να απευθύνεται απευθείας στον αμερικανικό λαό – Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικάνους και ανεξάρτητους».

Μιλώντας με κινητό τηλέφωνο και χαμογελώντας, η Χάρις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη αυτή και τη μακρά τους φιλία. «Σας ευχαριστώ και τους δύο. Σημαίνει τόσα πολλά», δήλωσε η Χάρις.

Η ομάδα εκστρατείας της Χάρις δήλωσε ότι το βίντεο μαγνητοσκόπησε την πραγματική τηλεφωνική επικοινωνία και δεν πρόκειται για αναπαράσταση.

Η απρόσμενη υποψηφιότητα της Χάρις απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ενισχύεται από υποστηρικτές, χορηγούς και πολιτικούς ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα μία εβδομάδα από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα.

Ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Δημοκρατικό Κόμμα παρόλο που έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την τελευταία του εκλογή.

Ο Ομπάμα αρχικά απέφυγε να εκφράσει τη στήριξή του, παρόλο που ο Μπάιντεν --πρώην αντιπρόεδρος του Ομπάμα-- παρουσίασε τη Χάρις ως την προφανή διάδοχό του. Ο Ομπάμα θεωρείται ότι δεν ήθελε να επηρεάσει τη διαδικασία εντός του κόμματος για τον καθορισμό του υποψηφίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.