Κοσμος

«Μαζική επίθεση» παρέλυσε τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γαλλία: Μαζική επίθεση παρέλυσε τα τρένα υψηλής ταχύτητας - Οι πρώτες πληροφορίες

«Μαζική επίθεση» ανακοίνωσε ότι δέχθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF της Γαλλίας, προκαλώντας την παράλυση του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό» δρομολογίων στη Γαλλία, πρόσθεσε η SNCF σε ανακοίνωσή της. Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων διευκρίνισε ότι «η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το σαββατοκύριακο, όσο γίνονται επισκευές». Όμως, μένουν μόλις λίγες ώρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Βανδαλισμοί στα τρένα και προβλήματα στην κυκλοφορία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας υπέστησαν βανδαλισμούς στη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία, μετέδωσε και το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, πράγμα το οποίο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία την ημέρα της επίσημης έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.