Κοσμος

Γιατί ο Τραμπ θεωρεί «ανάρμοστο» το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις

«Είμαι έτοιμη» δηλώνει η«σχεδόν επίσημα» υποψήφια πρόεδρος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τραμπ: Θεωρεί ανάρμοστο το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις - «Είμαι έτοιμη» δηλώνει η«σχεδόν επίσημα» υποψήφια πρόεδρος

«Ανάρμοστο» θεωρεί ο Ντόναλντ Τραμπ το να οριστεί τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις όσο ακόμη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει λάβει και τυπικά το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, άρα δεν είναι επισήμως υποψήφια της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Τραμπ, που διεκδικεί το αξίωμα για τρίτη φορά.

«Θα ήταν ανάρμοστο να προγραμματιστεί οτιδήποτε με τη Χάρις, καθώς οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να αλλάξουν γνώμη», σχολίασε η ομάδα του μεγιστάνα, αντιδρώντας σε δήλωση της άλλοτε εισαγγελέα —η οποία θεωρείται πως στην πράξη εξασφάλισε ήδη το χρίσμα και θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο— ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.

«Έκανε πίσω»: Η Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ για το ντιμπέιτ

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Τραμπ η Χάρις τον κατηγόρησε ότι «κάνει πίσω». Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει χθες στους δημοσιογράφους ότι είναι «έτοιμη για το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ».

«Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι δικαιούνται να δουν τη χωρισμένη στα δύο οθόνη που υπάρχει σε αυτή την κούρσα [των προεδρικών εκλογών] στο ντιμπέιτ», είπε η Χάρις κατά την άφιξή της στην αεροπορική βάση Άντριους μετά από ταξίδι της στην Ιντιάνα και το Τέξας.

Μια τηλεμαχία που αναμενόταν να φιλοξενήσει το ABC News είχε προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου. Το ντιμπέιτ αυτό ήταν ένα εκ των δύο που είχαν συμφωνήσει να κάνουν οι Τζο Μπάιντεν και Τραμπ. Στο πρώτο, στις 27 Ιουνίου στο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απογοήτευσε με την εμφάνισή του, η οποία επιτάχυνε τις εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα και την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα στηρίζοντας ως υποψήφια του κόμματος την Χάρις, η οποία έχει εξασφαλίσει μεν την υποστήριξη ικανού αριθμού αντιπροσώπων, αλλά θα λάβει τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

Ο Τραμπ έχει πει ότι θα προτιμούσε το ντιμπέιτ να διοργανωθεί από το αγαπημένο του δίκτυο, το Fox News, ενώ έχει δηλώσει πρόθυμος να αντιμετωπίσει την Χάρις σε πάνω από μία τηλεμαχίες.

Ο σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών, Άλεξ Κόναντ, είπε ότι το ντιμπέιτ μπορεί να είναι «αποφασιστικής σημασίας», αφού «είναι η μόνη φορά που οι ψηφοφόροι συντονίζονται πραγματικά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες».