Κοσμος

Χειροκροτήθηκε η Noa Argamani κατά την ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο

Η ιστορία της ισραηλινής ομήρου, που η απαγωγή της καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Noa Argamani: Χειροκροτήθηκε στην ομιλία του Νετανιάχου - Η ιστορία της ισραηλινής ομήρου, που η απαγωγή της καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Η Noa Argamani, η ισραηλινή όμηρος της οποίας η απαγωγή κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό viral βίντεο, έλαβε παρατεταμένα χειροκροτήματα το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Χειροκροτήθηκε η Noa Argamani κατά την ομιλία του Νετανιάχου στο Κονγκρέσο

Η Argamani, η οποία διασώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στις 8 Ιουνίου, χαμογέλασε και στάθηκε με τα χέρια της ενωμένα στο εξώστη της αίθουσας της Βουλής, καθώς οι νομοθέτες και οι προσκεκλημένοι απέτισαν φόρο τιμής στη δοκιμασία που πέρασε.

Ο Νετανιάχου προχώρησε στην εξιστόρηση των λεπτομερειών της απαγωγής της Argamani, περιγράφοντας «το βλέμμα της Νόα που έδειχνε απελπισία» τη στιγμή έπεσε στα χέρια της Χαμάς.

«Γνώρισα τη μητέρα της Noa , τη Liora, πριν από μερικούς μήνες. Πέθαινε από καρκίνο. Μου είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχω μια τελευταία επιθυμία. Επιθυμώ να αγκαλιάσω την κόρη μου Noa μια τελευταία φορά πριν πεθάνω».

«Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα», συνέχισε ο Νετανιάχου. «Όταν η Noa επανενώθηκε με τη μητέρα της, τη Liora, και η τελευταία επιθυμία της μητέρας της έγινε πραγματικότητα».

Η Liora Argamani πέθανε από καρκίνο του μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη διάσωση της Noa.

Η Noa Argamani βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ όταν οι άνδρες της Χαμάς την αιχμαλώτισαν. Τις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ένα σύντομο βίντεο κλιπ της απαγωγής της κυκλοφόρησε ευρέως στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τραβώντας τη διεθνή προσοχή στη δεινή θέση των ομήρων. Μαζί με την Noa απήχθη και και ο φίλος της, Avinatan Or, ο οποίος είναι ακόμα μεταξύ των αιχμαλώτων στη Γάζα.

Με πληροφορίες από NBC