Κοσμος

NBC: Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη εκφράσει ιδιωτικά τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NBC: Ο Μπάρακ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις
NBC: Ο Μπάρακ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις © EPA/SHAWN THEW

Μπαράκ Ομπάμα: Θα ανακοινώσει τη στήριξη του στην Κάμαλα Χάρις - Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη εκφράσει ιδιωτικά τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις βρίσκονται σε επαφή από τότε που ανακοίνωσε την Κυριακή την υποψηφιότητά της για την προεδρία, έχοντας πολλαπλές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινά την εκστρατεία της, σύμφωνα με το NBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τέσσερις πηγές Ομπάμα και Χάρις είναι σε επικοινωνάι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχοντας κάνει αρκετές συζητήσεις τα τελευταία 24ωρα.

Kamala Harris delivers keynote speech in Indianapolis

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκφράσει ιδιωτικά τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Ομπάμα κατ' ιδίαν έχει υποστηρίξει πλήρως την υποψηφιότητα της Χάρις και σκοπεύει να την υποστηρίξει σύντομα, ανέφεραν οι πηγές.

«Βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί της και πιστεύει ότι έχει κάνει πολύ καλή αρχή», δήλωσε ένας εξ΄αυτών.

Ο Ομπάμα είναι ένας από τους μοναδικούς Δημοκρατικούς υψηλού προφίλ στις ΗΠΑ που δεν έχει ακόμη υποστηρίξει τη Χάρις. Ενώ άλλοι ηγέτες του κόμματος έχουν βγει μπροστά για να την υποστηρίξουν δημοσίως, ο ίδιος έχει κρατήσει μέχρι στιγμής την υποστήριξή του ιδιωτική.

Ακόμη βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνει αυτό αλλά οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως ο Ομπάμα δεν ήθελε να επισκιάσει τη στιγμή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ιδίως την ομιλία του στο Οβάλ Γραφείο το βράδυ της Τετάρτης.

Η Μισέλ Ομπάμα υποστηρίζει επίσης την υποψηφιότητα της Χάρις, στο NBC οι ίδιες πηγές.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ανυπομονεί να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς σε όλα τα ψηφοδέλτια να πείσουν τους ψηφοφόρους για το θέμα αυτό το φθινόπωρο», δήλωσε ο Eric Schultz, ανώτερος σύμβουλος του Ομπάμα. «Η στρατηγική μας θα βασιστεί στην προώθηση του αντίκτυπου, ειδικά όπου και όταν η φωνή του μπορεί να κινήσει τη βελόνα».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους τις τελευταίες ημέρες, ο Ομπάμα προσέφερε στην Κάμαλα Χάρις τις συμβουλές του για τη δημιουργία μιας εκστρατείας και για άλλες πτυχές της διοργάνωσης μιας επιτυχημένης υποψηφιότητας για τον Λευκό Οίκο, κάτι που έχει κάνει δύο φορές, δήλωσαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις συζητήσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Τζο Μπάιντεν: Αποσύρθηκα για να σωθεί η Δημοκρατία και για να αναλάβουν νεότεροι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.