Κοσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορεί τις βρετανικές ταμπλόιντ για τις κακές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια

«Έχει παίξει σίγουρα κεντρικό ρόλο σε αυτό», παραδέχεται σε πρόσφατες δηλώσεις του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Κατηγορεί τις βρετανικές ταμπλόιντ για τις κακές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια - Τι είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τις δικαστικές διαμάχες του με τις βρετανικές ταμπλόιντ, οι οποίες όπως πρόσθεσε συνέβαλαν στον κλονισμό της σχέσης του με τη βασιλική οικογένεια.

«Έχει παίξει σίγουρα κεντρικό ρόλο σε αυτό», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ταμπλόιντ σε Δίκη» (Tabloids on Trial).

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο ίδιος έχει κινηθεί δικαστικά κατά της εκδοτικής εταιρείας εφημερίδων News Group Newspapers (NGN), η οποία αποτελεί την βρετανική θυγατρική του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ καθώς και της εκδοτικής εταιρείας της Daily Mail. Και στις δύο προσάπτει κατηγορίες για παράνομες πρακτικές από δημοσιογράφους και ιδιωτικούς ερευνητές για πολλά χρόνια. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τις μηνύσεις αυτές ως την «αποστολή» του. Από την πλευρά τους, και οι δύο εκδοτικές εταιρείες αρνούνται τις κατηγορίες.

«Πιστεύω πως από την οπτική γωνιά του να υπηρετείς τους άλλους και όταν έχεις αναλάβει έναν δημόσιο ρόλο, αυτά είναι τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε για το ευρύτερο καλό, όμως το κάνω αυτό για τους δικούς μου λόγους. Για εμένα, αυτή η αποστολή συνεχίζεται, όμως προκάλεσε… εν μέρει μια ρήξη», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Να σημειωθεί πως ο πρίγκιπας Χάρι έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορήσει τα βρετανικά ΜΜΕ για τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ακόμα, έχει κατηγορήσει τις βρετανικές εφημερίδες για εχθρικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν.