Κοσμος

Προηγείται η Κάμαλα Χάρις έναντι του Τραμπ στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει τους νέους 18 – 29 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
η Κάμαλα Χάρις αναμεσα σε πληθος κοσμου
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται έναντι του Τραμπ στις πρώτες δημοσκοπήσεις © ΕΡΑ/TING SHEN

Κερδίζει έδαφος η Κάμαλα Χάρις – Πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Η Κάμαλα Χάρις επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, ενώ μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 126 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία θα εξηγήσει ο Τζο Μπάιντεν στον αμερικανικό λαό σε διάγγελμα που θα απευθύνει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2xy1e6o0b49)

Η Κάμαλα Χάρις εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από πέντε ημέρες απουσίας λόγω covid ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους λόγους της αποχώρησής του από την προεδρική κούρσα. 

Όπως ανακοίνωσε οι απαντήσεις θα δοθούν στο διάγγελμά του από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ωστόσο, η New York Post αποκαλύπτει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της πως κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών τον είχαν απειλήσει πως αν δεν αποσυρθεί, θα ενεργοποιήσουν την τροπολογία 25 του Συντάγματος που επιτρέπει την απομάκρυνση του προέδρου εάν κριθεί ακατάλληλος για να υπηρετήσει. Μέρος μάλιστα της στρατηγικής τους ήταν να επιβάλουν την πρόωρη εμφάνιση του στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα η Κάμαλα Χάρις, η επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εξαπέλυσε νέα φραστική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζοντας τις εκλογές ως το δίλημμα μεταξύ μιας πρώην εισαγγελέως κι ενός καταδικασμένου εγκληματία.

Μιλώντας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος, στο Ουισκόνσιν, μία από τις κρίσιμες Πολιτείες για τους Δημοκρατικούς, η 59χρονη αντιπρόεδρος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενότητα του κόμματος. Και παρουσίασε τις προτεραιότητες της φιλελεύθερης ατζέντας της, όπως η ενίσχυση της εργατικής τάξης, η πρόσβαση στις αμβλώσεις και ο έλεγχος των όπλων.

«Ο βράχος της νομιμότητας απέναντι σε αρπακτικά κάθε είδους»

«Ξέρω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ και σε αυτήν την εκστρατεία, σας υπόσχομαι ότι θα βάζω καθημερινά με υπερηφάνεια το ρεκόρ μου ενάντια στο δικό του», υποσχέθηκε μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος Δημοκρατικών, αφήνοντας παράλληλα να διαφανεί τη γραμμή που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική της καμπάνια: ο βράχος της νομιμότητας απέναντι σε «αρπακτικά κάθε είδους», όπως είπε χαρακτηριστικά

Κι ενώ σχολιαστές μιλούν ήδη για επανεκκίνηση των Δημοκρατικών, με την Κάμαλα να συγκεντρώνει πάνω από 126 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από νέους δωρητές, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πρόθυμος να έχει περισσότερα από ένα ντιμπέιτ με τη Χάρις, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα μπορούσε να τη νικήσει.

Πρώτες δημοσκοπήσεις

Η μερική αναστροφή του κλίματος αποτυπώνεται στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν.

Ο δημοσκοπήσεις με ποιοτικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικές για λογαριασμό του CBS-YouGov και αφορούν πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες έχουν μέσα πάρα πολλούς αναποφάσιστους και κατά βάση δίνουν και τη νίκη στον εκάστοτε πρόεδρο.

Ο πρώτος δείκτης είναι οι γυναίκες ψηφοφόροι. Ένας πολύ σημαντικός δείκτης, όπου η Κάμαλα Χάρις αυτή τη στιγμή έχει ένα ποσοστό 52% και ο Τραμπ μόλις 47%.

Επίσης, στους μαύρους ψηφοφόρους η Κάμαλα Χάρις παίρνει ποσοστό 76% ενώ ο Μπάιντεν 21%. Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες εκλογές ο Μπαίντεν είχε πάρει 92% και αυτό κάνει την Κάμαλα Χάρις να θέλει να ξανακερδίσει τους μαύρους ψηφοφόρους, καθώς το τελευταίο διάστημα ο Τραμπ έχει κάνει κάποια βήματα.

Τέλος οι στους νέους που είναι ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι, 18 – 29 ετών, η Κάμαλα Χάρις βρίσκεται στο 62% ενώ ο Τραμπ στο 37%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.