Κοσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο της Jose Cuervo στο Μεξικό σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα

Η αιτία παραμένει άγνωστη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεξικό: Έκρηξη σε εργοστάσιο της Jose Cuervo σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα

Έκρηξη σε εργοστάσιο τεκίλας Jose Cuervo στο κεντρικό Μεξικό σκότωσε τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους της εταιρείας και ανάγκασε τους τουρίστες να απομακρυνθούν από την περιοχή στην Τεκίλα, την πατρίδα του αλκοολούχου ποτού, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πολιτείας.

Ο Victor Hugo Roldan, επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των πυροσβεστών στην πολιτεία Χαλίσκο του Μεξικού, δήλωσε στο Reuters ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια δεξαμενή 500.000 λίτρων στο εργοστάσιο και η πυρκαγιά που προκλήθηκε κατασβέστηκε από το προσωπικό της εταιρείας.

Τουλάχιστον δύο άλλες δεξαμενές στην εγκατάσταση, που διαχειρίζεται η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία παραγωγής τεκίλας Becle, κατέρρευσαν επίσης, είπε.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών από το ατύχημα στο εργοστάσιό της στη Ροζένια, προσθέτοντας ότι αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σε μια δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε τρεις άλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που δόθηκε στη δημοσιότητα αργότερα την Τρίτη. Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη.

Μια φωτογραφία από τα επακόλουθα της έκρηξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδειχνε μια μεγάλη μεταλλική δεξαμενή με το λογότυπο της Cuervo να έχει καταρρεύσει στο πλάι.

Η πόλη Τεκίλα, όπου βρίσκονται πολλά αποστακτήρια, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός περίπου μια ώρα οδήγησης βορειοδυτικά της Γκουανταλαχάρα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού.

Πηγή: Reuters