Κοσμος

Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης για τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον έφτασαν στο Μπάκιγχαμ

Μετά τη διάγνωσή τους με καρκίνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Μίντλετον έλαβαν 30.000 επιστολές πολιτών μετά τη διάγνωσή τους με καρκίνο

Η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκαν με καρκίνο, σόκαρε τη Βρετανία. Ο βρετανικός λαός άρχισε να στέλνει στα γραφεία τους χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης για την αγώνα που δίνουν, υποβαλλόμενοι σε θεραπείες. 

Σύμφωνα με την έκθεση «Sovereign Grant Report» συνολικά το παλάτι έλαβε 138.303 είδη αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια του έτους, με 27.620 να περιλαμβάνουν ευχές για τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον μετά τις αντίστοιχες αναφορές για την υγεία τους.

Οι διαγνώσεις του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο έφεραν κύμα συμπαράστασης

Η ανακοίνωση των δύο διαγνώσεων ήρθε με διαφορά ενός περίπου μηνός. Στις 5 Φεβρουαρίου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε θεραπεία ενώ στις 22 Μαρτίου, η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε σε βίντεο ότι μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία

Κατά την ίδια έκθεση το παλάτι έλαβε 31.311 επιστολές και μηνύματα σχετικά με τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα τον Μάιο του 2023. Πάντως, αν και πρόκειται πράγματι για εντυπωσιακό αριθμό επιστολών, δεν έσπασε το ρεκόρ επιστολών και δεμάτων (συνολικά 183.207) που έλαβε το Ταχυδρομείου του Παλατιού την περίοδο 2022 - 2023. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ήταν η χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 70 χρόνια στον θρόνο και λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2022, πέθανε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ