Κοσμος

EasyJet: Σημαντική αύξηση στα κέρδη - Προβλέπεται καλοκαίρι με ρεκόρ

Τι περιμένει η αεροπορική εταιρεία τους επόμενους μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο της EasyJet
Αεροπλάνο της EasyJet © Unsplash

EasyJet: Σημαντική αύξηση στα κέρδη - Προβλέπεται καλοκαίρι με ρεκόρ - Τι περιμένει η αεροπορική εταιρεία τους επόμενους μήνες

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet προβλέπει ένα καλοκαίρι με ρεκόρ ταξιδιών, μετά από αύξηση 16% στα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο. Τα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά από την ανακοίνωση της ανταγωνίστριας εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair για πτώση στα κέρδη και μια κακή πρόβλεψη για την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των μετοχών πολλών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.

Η easyJet ανέφερε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 236 εκατομμύρια λίρες το τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 8%, ενισχύοντας μια αύξηση 11% στα συνολικά έσοδα που έφτασαν τα 2,6 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι η περίοδος του Πάσχα δεν περιλαμβανόταν στο τελευταίο τρίμηνο συναλλαγών.

«[Αυτό] καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη στην εταιρεία και σημαίνει ότι παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε ένα ακόμη καλοκαίρι ρεκόρ», είπε.

EasyJet: Σε ανοδική πορεία τα κέρδη της

Η easyJet δήλωσε ότι γέμισε 28,1 εκατομμύρια θέσεις στο τελευταίο της τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 7% σε ετήσια βάση, με τον συντελεστή πληρότητας του στόλου της να φτάνει το 92% τον Ιούνιο.

Οι ανήσυχοι επενδυτές μείωσαν κατά 7% την τιμή της μετοχής της easyJet τη Δευτέρα, μετά από την ανακοίνωση της Ryanair ότι τα κέρδη της είχαν μειωθεί στο μισό την ίδια περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και ότι προβλέπει ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω της πτώσης των τιμών των εισιτηρίων, επηρεασμένη από την ευρύτερη τάση της αγοράς όπου οι πελάτες αφήνουν την κράτηση των καλοκαιρινών πτήσεων τους για αργότερα.

Ωστόσο, η easyJet δήλωσε την Τετάρτη ότι οι κρατήσεις για το καλοκαιρινό τρίμηνο «συνεχίζουν να αυξάνονται», με το 69% να έχει ήδη πωληθεί.

Τα έσοδα ανά θέση από τους ταξιδιώτες επίσης αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση το τρίμηνο, με αυτή την αύξηση να αναμένεται να συνεχιστεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα και οι προοπτικές βοήθησαν στην άνοδο της μετοχής της easyJet κατά σχεδόν 6% στις πρώτες συναλλαγές, εξαλείφοντας σχεδόν τις απώλειες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.