Κοσμος

O Φειδίας απολογείται για την απαξίωση στις οικογένειες αγνοουμένων: Είπα δύο τρεις κουβέντες παραπάνω

Παράλληλα, τόνισε πως η παρεξήγηση λύθηκε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φείδιας: Ζητά συγγνώμη για την απαξίωση στις οικογένειες αγνοουμένων στην Κύπρο

Μετά τις αντιδράσεις για τον τρόπο που μίλησε σε μία γυναίκα μέλος του «Συνδέσμου Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619» από την Κύπρο, ο Φειδίας Παναγιώτου θέλησε να απολογηθεί.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και Youtuber Φειδίας σε βίντεο που ανέβασε στο tiktok, είπε πως μία γυναίκα από το γκρουπ, τον πίεσε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε και αυτό τον έκανε να πει «δυο κουβέντες παραπάνω».

«Επέμενε μία κοπέλα και είπα δύο τρεις κουβέντες παραπάνω είναι η αλήθεια. Μόλις τελείωσε η συνομιλία είπα “συγγνώμη πάντως αν σε θύμωσα, αν είπα καμιά κουβέντα παραπάνω» αναφέρει στο βίντεο ο Κύπριος ευρωβουλευτής. Παράλληλα, τόνισε πως η παρεξήγηση λύθηκε με την γυναίκα που είχε τη λογομαχία και πως την κάλεσε να κάνουν ένα podcast «για να τα συζητήσουμε και να προβάλλουμε τα προβλήματά τους».

Yπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, με το πέρας της εκδήλωσης, μέλη του σωματείου, πλησίασαν τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου και του ζήτησαν την στήριξη του για το θέμα των αγνοουμένων. Του ζητήθηκε, εάν ήθελε, να οργανώσει μια εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο στην οποία να καλεστούν και να μιλήσουν για το θέμα των αγνοουμένων οι ίδιοι που τόσα χρόνια βιώνουν τον πόνο αυτό.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτός από την άρνηση του, εισέπραξαν ειρωνεία, αλλά και εκφράσεις όπως, «μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «ποια νομίζεις ότι είσαι», «εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο», «τζι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι» και το καταληκτικό, «εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή».