Κοσμος

Μπαχτσελί: Αλαζόνας ο Δένδιας, ασεβής η Βανδή

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νεβλέτ Μπαχτσελί: Χαρακτήρισε «αλαζόνα» τον Νίκο Δένδια και «ασεβή» την Δέσποινα Βανδή

Την τουρκική επιθετική ρητορική συνέχισε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και αναφέρθηκε τόσο στον Νίκο Δένδια όσο και στην Δέσποινα Βανδή.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας είναι γεμάτες ασέβεια, αλαζονία και παραλήρημα. Η "ειρηνευτική επιχείρηση" της 20ης Ιουλίου (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Άγκυρα την εισβολή στην Κύπρο) έβαλε τέλος στην προσπάθεια γενοκτονίας. Οι εχθροί της Τουρκίας έχουν χάσει τον ύπνο τους» είπα αρχικά ο Μπαχτσελί.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην Δέσπονα Βανδή για την οποία είπε πως «μια Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν έδειξε σεβασμό στη σημαία της Τουρκίας και την εικόνα του Ατατούρκ και αυτό είναι μια απόδειξη της ανηθικότητάς που δοκιμάζει την υπομονή μας».

Ακόμα, δεν δίστασε να τοποθετηθεί για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως «είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται όσοι φοβούνται την επίλυσή του. Η ελληνική πλευρά ήταν πάντα αυτή που δεν είχε τη θέληση να βρεθεί μια λύση και πάντα σαμποτάρει κάθε τέτοια προσπάθεια» και συνέχισε:

«Το τουρκοκυπριακό "κράτος" πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Η Κύπρος δεν είναι απλά ένα νησί στο οποίο μένουν άνθρωποι. Είναι ένα μνημείο της ύπαρξης του τουρκικού έθνους. Αν δεν είχαμε την τουρκική παρέμβαση πριν από 50 χρόνια τότε θα είχαμε τις ίδιες καταστροφές με αυτές στη Γάζα. Δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι έχουμε ξεχάσει τις επιθέσεις σε βάρος των παιδιών, των γυναικών και των συμπατριωτών μας. Οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέωτποι με τη συμμορία της ΕΟΚΑ και έδωσαν τη ζωή τους. Το Οθωμανικό χαστούκι έπεσε στο πρόσωπό τους».