Κοσμος

Τζο Μπάιντεν για Κάμαλα Χάρις: Είναι η καλύτερη

Τι είπε για το υπόλοιπο της θητείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κάμαλα Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις © EPA

Τζο Μπάιντεν: Τόνισε πως η Κάμαλα Χάρις είναι η καλύτερη - Τι είπε για το υπόλοιπο της θητείας του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, παρότρυνε χθες Δευτέρα την παράταξή του, τους Δημοκρατικούς, να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του, καθώς η Κάμαλα Χάρις μοιάζει επί του παρόντος να είναι η κυριότερη διεκδικήτρια του χρίσματος του κόμματος ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε —με τη φωνή ακόμη βραχνή, εξαιτίας της COVID— ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική ομιλία της κυρίας Χάρις μετά την ανακοίνωση.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος ως την ανακοίνωση της Κυριακής αντιστεκόταν σθεναρά στις ολοένα πιο ευρείες πιέσεις που δεχόταν να εγκαταλείψει, συμπλήρωσε πως η απόφαση που πήρε ήταν η «σωστή».

Μπάιντεν: Υπόσχεση να «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε χθες Δευτέρα πως θα «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», την επομένη της ανακοίνωσής του πως εγκαταλείπει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στο αξίωμα τον Νοέμβριο — και την παραμονή προγραμματισμένης συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα εργαστώ σε στενή συνεργασία με τους Ισραηλινούς και με τους Παλαιστίνιους για να προσπαθήσω να βρω τρόπο να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική εμφάνιση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, την οποία ανακοίνωσε πως προκρίνει για να γίνει η υποψήφια της παράταξής του για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.