Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει στον Λευκό Οίκο - Την Πέμπτη η συνάντηση με Νετανιάχου

Τι λέει ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ για την κατάσταση της υγείας του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζο Μπάιντεν: Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο, θα συναντηθεί με Νετανιάχου - Ο γιατρός του προέδρου για την κατάσταση της υγείας του

Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει σήμερα (23.7) στον Λευκό Οίκο, λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα, αλλά και την «απομόνωση» στην οποία είχε μπει λόγω κορωνοϊού. 

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει από την Τετάρτη στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ), στις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, όπου τέθηκε σε απομόνωση εξαιτίας της επαναμόλυνσής του από τον κορωνοϊό. Από εκεί ανακοίνωσε πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Την Πέμπτη η συνάντηση Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έφτασε χθες στην Ουάσιγκτον, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη. Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Τετάρτη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου. Αναμένεται ακόμη να έχει - χωριστή από αυτήν με τον κ. Μπάιντεν - συνάντηση με την αντιπρόεδρο και βασική διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, την Κάμαλα Χάρις, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με συνεργάτη της τελευταίας.

Τι λέει ο γιατρός του Μπάιντεν για την κατάσταση της υγείας του

Ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, ο γιατρός του προέδρου Μπάιντεν, γνωστοποίησε νωρίτερα χθες πως τα συμπτώματα της λοίμωξης του προέδρου, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, υποχώρησαν «σχεδόν εντελώς». Ο σφυγμός, η πίεση, η αναπνοή και η θερμοκρασία του βρίσκονται σε «απόλυτα φυσιολογικά» επίπεδα, όπως και ο κορεσμός οξυγόνου του, διαβεβαίωσε ο Δρ. Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί». Έλαβε τη δέκατη δόση του αντιιικού σκευάσματος Paxlovid χθες και συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, συμπλήρωσε. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι θετικές στον κορωνοϊό ή όχι