Κοσμος

Δικαίωμα στην άμβλωση και μεσαία τάξη στις προτεραιότητες της Κάμαλα Χάρις

Όσα είπε στην πρώτη της προεκλογική εμφάνιση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάμαλα Χάρις
Κάμαλα Χάρις: Ποιες είναι οι προτεραιότητες της εκστρατείας της © EPA / TING SHEN / POOL

Κάμαλα Χάρις: Ποιες είναι οι προτεραιότητες της εκστρατείας της - Όσα είπε στην πρώτη της προεκλογική εμφάνιση 

Η Κάμαλα Χάρις μίλησε τη Δευτέρα (22.7) για τα ζητήματα που θέτει στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει ψηλά στην ατζέντα της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση και ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

«Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα (των γυναικών) να αποφασίζουν αυτές για το σώμα τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως εάν του δινόταν η ευκαιρία, ο (Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ) Τραμπ θα προωθούσε την απαγόρευση της άμβλωσης σε κάθε πολιτεία», είπε η Κάμαλα Χάρις στην πρώτη προεκλογική εμφάνισή της και υποσχέθηκε ακόμη πως θα βάλει την ενίσχυση της μεσαίας τάξης στο επίκεντρο της δυνητικής προεδρίας της, όπως και άλλες προτεραιότητες της παράταξης, ιδίως τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Αναγνώρισε πως αυτή η εκστρατεία μοιάζει με roller-coaster, ή «τρενάκι του τρόμου». «Ξέρω πως (...) είμαστε όλοι γεμάτοι αντιφατικά συναισθήματα. Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν». Όμως, «θα νικήσουμε», επέμεινε η Κάμαλα Χάρις, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και υποψήφιο για δεύτερη θητεία, κατ’ αυτή «αρπακτικό» και «απατεώνα».

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών 

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος - τουλάχιστον 1.967 - που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο καταμέτρησή του πολιτεία προς πολιτεία.

Ανάλογες πληροφορίες έδωσαν επίσης πηγές του στην εκστρατεία της Χάρις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters· ενώ το Associated Press από την πλευρά του λογάριασε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, με άλλα λόγια μεγαλύτερη από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία. Η εξέλιξη πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επίσημη ακόμη, αφού οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι αντιπρόσωποι που είχαν ταχθεί υπέρ του Τζο Μπάιντεν είναι πλέον «ελεύθεροι» να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα προχθές Κυριακή.

Την ίδια ώρα, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων AFL-CIO, η μεγαλύτερη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Δημοκρατικής αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι η Κάμαλα Χάρις «είναι η καλύτερη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρότρυνε την παράταξή του να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του, καθώς η Κάμαλα Χάρις μοιάζει επί του παρόντος να είναι η κυριότερη διεκδικήτρια του χρίσματος του κόμματος ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε —με τη φωνή ακόμη βραχνή, εξαιτίας της COVID— ο κ. Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική ομιλία της κυρίας Χάρις μετά την ανακοίνωση. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος ο οποίος ως την ανακοίνωση της Κυριακής αντιστεκόταν σθεναρά στις ολοένα πιο ευρείες πιέσεις που δεχόταν να εγκαταλείψει, συμπλήρωσε πως η απόφαση που πήρε ήταν η «σωστή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.