Κοσμος

Όταν ο Τραμπ έκανε πολιτική δωρεά στην αντίπαλό του, Κάμαλα Χάρις

Tην εποχή που η σημερινή αντιπρόεδρος ήταν γενική εισαγγελέας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραμπ: Όταν έκανε πολιτική δωρεά στην αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις 

Aρχεία δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει στο παρελθόν δωρέα για την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την επανεκλογή της στην θέση της γενικής εισαγγελέα της Καλιφόρνιας

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επαναπροσανατολίζει την εκστρατεία του για να στοχοποιήσει τη Χάρις, υπάρχει μια δυσάρεστη αλήθεια που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Τι γίνεται με εκείνη την επιταγή των 5.000 δολαρίων με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2011, που φέρει τη χαρακτηριστική υπογραφή του Τραμπ και είναι πληρωτέα σε κάποια «Γενική Εισαγγελέα Καμάλα Ντι Χάρις»;

Ο Τζάρεντ Μόσκοβιτς, ένας Δημοκρατικός βουλευτής από τη Φλόριντα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της επιταγής στο X feed του με τις λέξεις: «Ήταν μια σοφή επένδυση». Ο Μάικλ Στιλ, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, ειρωνεύτηκε: «Όταν ο Τραμπ έγραψε αυτή την επιταγή για να επανεκλέξει την Καμάλα Χάρις το 2011, στοιχηματίζω ότι δεν πίστευε ότι θα την εξαργύρωνε το 2024!».

Στην πραγματικότητα, η δωρεά των 5.000 δολαρίων ήταν μόνο ένα από τα πολλά δώρα της οικογένειας Τραμπ προς τη Χάρις την εποχή που ήταν εισαγγελέας της Καλιφόρνιας. Τα αρχεία που έχει στην κατοχή της η υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνιας σημειώνουν τη μέγιστη δυνατή δωρεά των 5.000 δολαρίων, αλλά δίνουν επίσης λεπτομέρειες για μια ακόμη επιταγή 1.000 δολαρίων από τον Τραμπ προς τη Χάρις από τον Φεβρουάριο του 2013, κατά την έναρξη της εκστρατείας επανεκλογής της ως γενική εισαγγελέας της πολιτείας.

Το Fox News αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε η δωρεά των 5.000 δολαρίων. Ψάχνοντας σε δικαστικά έγγραφα, το κανάλι ανέφερε ότι ο Τραμπ έκανε την πληρωμή κατόπιν αιτήματος του τότε κορυφαίου εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, ο οποίος διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση για τη Χάρις τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο Τραμπ πείστηκε να αγοράσει ένα εισιτήριο για την εκδήλωση στην ανώτατη τιμή των 5.000 δολαρίων, με την Ιβάνκα να παρίσταται.

Πηγή: Guardian