Κοσμος

Κάμαλα Χάρις: Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία

Σχεδόν όλοι οι επιφανείς Δημοκρατικοί που είχαν θεωρηθεί ως πιθανοί διεκδικητές έχουν συνταχθεί μαζί της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμαλα Χάρις: Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις εξήρε τα επιτεύγματα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της τη Δευτέρα μετά την αιφνίδια εγκατάλειψη της υποψηφιότητάς του για επανεκλογή και την υποστήριξε ως διάδοχό του.

«Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου προς τιμήν των αθλητών των κολεγίων. «Κάθε μέρα, ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν, αγωνίζεται για τον αμερικανικό λαό και είμαστε βαθιά, βαθιά ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του στο έθνος μας».

Η Χάρις δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη νέα της ιδιότητα ως επικεφαλής υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, αφού ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεδρία υπό την αυξανόμενη πίεση των συναδέλφων του Δημοκρατικών.

Αξιωματούχοι και σύμμαχοι της εκστρατείας έχουν ήδη κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα για λογαριασμό της, προτρέποντας τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον επόμενο μήνα να συμμετάσχουν στην υποψηφιότητά της για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Σχεδόν όλοι οι επιφανείς Δημοκρατικοί που είχαν θεωρηθεί ως πιθανοί διεκδικητές έχουν συνταχθεί μαζί της, όπως η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ και ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ.

Η Χάρις, η οποία είναι μαύρη και Ασιάτισσα Αμερικανίδα διαμορώνει μια εντελώς νέα δυναμική με τον Τραμπ, 78 ετών, προσφέροντας μια ζωντανή αντίθεση γενεών και πολιτισμών.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες, δήλωσαν πηγές στο Reuters. Τη Δευτέρα έστειλε λεπτομερή κριτική για τα πεπραγμένα της σε θέματα μετανάστευσης και άλλα ζητήματα, κατηγορώντας την ότι είναι φιλελεύθερη από τον Μπάιντεν.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κατηγόρησε τη Χάρις ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής των ΗΠΑ, ότι υποστηρίζει το λεγόμενο Green New Deal, ότι υποστηρίζει τις εντολές της κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά οχήματα και ότι ενθαρρύνει τις προσπάθειες «defund the police».

Ορισμένες από αυτές ήταν θέσεις που υιοθέτησε η Χάρις ως υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του 2020, όταν διεκδικούσε μια πιο φιλελεύθερη ατζέντα από τον Μπάιντεν, αλλά υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας των συνόρων και της επιβολής του νόμου.

Πηγή: Reuters