Κοσμος

Project 2025: 10+1 σημεία που τρομοκρατούν τον δημοκρατικό κόσμο

Πολίτες β’ κατηγορίας οι γυναίκες, ευθεία επίθεση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ολική επαναφορά της θανατικής ποινής

Χριστίνα Γαλανοπούλου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μερικά από τα πλέον προβληματικά σημεία του Project 2025 για τις ανθρώπινες ελευθερίες

«Αυτή η λαμπρή εισαγγελέας θα δικάσει τον καταδικασθέντα Ντόναλντ Τραμπ και την ατζέντα του Project 2025 που στόχο έχει να αφαιρέσει τις ελευθερίες μας. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Γίνετε μέρος αυτής της ιστορικής καμπάνιας σήμερα». Το έγραψε χθες η Χίλαρι Κλίντον στο μήνυμα στήριξης προς την Κάμαλα Χάρις – και σ’ αυτό το μήνυμα χώρεσαν και ο Τραμπ και το σχέδιο που έχουν εξυφάνει παλαιοί συνεργάτες του και μέλη στην κυβέρνηση της πρώτης ζοφερής του θητείας. Μιας θητείας που ξεκίνησε με Αμερικανούς να κλαίνε (κυριολεκτικά) και έληξε με τα χυδαία επεισόδια στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Και ενώ ο Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το Project 2025, το πόνημα έχει ήδη χαρακτηριστεί alt right εξτρεμισμός που χώρεσε 360ο περιστολή των περισσότερων δικαιωμάτων των Αμερικανών, με μία προτίμηση στον περιορισμό των γυναικείων ελευθεριών, με ευθεία επίθεση στα –με κόπο και αίμα- κερδισμένα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, με εμμονή στο ζήτημα της απαγόρευσης των αμβλώσεων που στόχο έχει να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή (!) και ταυτόχρονα αναφορές για φουλ επιστροφή στη θανατική ποινή...

Ωραία, έχουν ξαναγραφτεί αυτά. Πού μπορεί κάποιος να διαβάσει το πολυσυζητημένο σχέδιο που έχει προκαλέσει τρόμο όχι μόνο στους Αμερικανούς, αλλά σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη; Εδώ >>>

Σε αυτές τις σχεδόν 900 σελίδες, οι οποίες συντάχθηκαν με τις ευλογίες και τη χρηματοδότηση του Heritage Foundation προσεγγίζεται κάθε σημείο της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών πολιτών και δυστυχώς τίποτα δεν εμπνέει ασφάλεια για το μέλλον που ξημερώνει όχι απλώς σε μειονότητες, αλλά σε οποιονδήποτε σκεφτεί ακόμα και να διαμαρτυρηθεί για όσα εξυφαίνονται εναντίον ανθρώπων και Κράτους Δικαίου.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση του σχεδίου έχει να κάνει με τον τρόπο που οι συντάκτες του προσπαθούν να «χτυπήσουν» χορδές νοσταλγίας της «παλιάς, ωραίας, υγιούς Αμερικής», που όμως δεν έχει πρόβλημα με τη σύγχρονη σκλαβιά, τους διασταυρούμενους ρατσισμούς και τις προγραφές πολιτών...

Ακολουθεί μία πρώτη σταχυολόγηση κάποιων από τα πλέον προβληματικά σημεία του σχεδίου, που εξηγούν τόσο το μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον όσο και τον εκτεταμένο προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις του επόμενου συντηρητικού ηγέτη των ΗΠΑ.

#1 -  Ευθεία στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την πρώτη σελίδα

Σελ. 1

«Κοιτάξτε την Αμερική σήμερα υπό την κυβερνώσα και πολιτιστική ελίτ... Τα παιδιά υποφέρουν από την τοξική κανονικοποίηση του τρανσεξουαλισμού με τις drag queens και την πορνογραφία να εισβάλλουν στις σχολικές βιβλιοθήκες τους».

#2 - Αγιοποίηση των παραδοσιακών θεσμών που μόνο αυτοί χτίζουν μία «γερή κοινωνία» - Επιστροφή στο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». Α, και εργασία.

Σελ. 3

«...Οι διαμεσολαβητικοί θεσμοί που χρησιμεύουν ως δομικά υλικά κάθε υγιούς κοινωνίας: ο γάμος. Η οικογένεια. Η οικογένεια. Η εργασία. Η Εκκλησία. Το σχολείο. Ο Εθελοντισμός». Και επίσης στις σελίδες 451 και 461 η ομάδα σύνταξης του Σχεδίου 2025 αναφέρει: «Το θεμέλιο ενός καλά οργανωμένου έθνους και μίας υγιους κοινωνίας είναι οι οικογένειες που αποτελούνται από μία παντρεμένη μητέρα, έναν πατέρα και τα παιδιά τους». Και επίσης: «Το ζευγάρι άνδρα – γυναίκας είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη φύση και κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να έχει μία μητέρα και έναν πατέρα».

#3 - Ο εχθρός είναι η woke κουλτούρα 

Σελ. 204

«Η μελλοντική ηγεσία [των ΗΠΑ] πρέπει να αντιμετωπίσει την ευρέως προωθούμενη woke κουλτούρα που έχει εξαπλωθεί σε όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τις πολιτικές ταυτότητας και την προάσπιση της ‘κοινωνικής δικαιοσύνης’ να αντικαθιστούν παραδοσιακές αμερικανικές αξίες, όπως ο πατριωτισμός, η αμεροληψία, ακόμα και η επάρκεια στον εργασιακό χώρο».

#4 - Έρχεται πόλεμος – πολιτισμικός πόλεμος για την ακρίβεια

Σελ. 4-5

«Ο επόμενος συντηρητικός πρόεδρος πρέπει να καταστήσει τους θεσμούς της αμερικανικής κοινωνίας των πολιτών εναντίον των woke μαχητών. Αυτό ξεκινά με τη διαγραφή των όρων σεξουαλικός προσανατολισμός και ταυτότητα φύλου («SOGI»), ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη («DEI»), φύλο, ισότητα των φύλων, ευαισθητοποίηση των φύλων, ευαισθησία σε θέματα φύλου, άμβλωση, αναπαραγωγική υγεία, αναπαραγωγικά δικαιώματα και κάθε άλλου όρου που χρησιμοποιείται για να στερήσει από τους Αμερικανούς τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης από κάθε ομοσπονδιακό κανόνα, κανονισμό οργανισμού, σύμβαση, επιχορήγηση, κανονισμό και νομοθέτημα που υπάρχει».

#5 - Δεν τελειώσαμε με τα θέματα φύλου. Ούτε με την κλιματική αλλαγή και τη φυλετική δικαιοσύνη

Σελ. 60

«Η επόμενη  Διοίκηση θα αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση στην ανατροπή πολιτικών και διαδικασιών που χρησιμοποιούνται για την προώθηση ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για το φύλο, τη φυλή και την ισότητα υπό τη σημαία της επιστήμης. Παρομοίως, ο φανατισμός της κυβέρνησης Μπάιντεν για το κλίμα θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί σε ολόκληρη την κυβέρνηση».

Και επίσης, «φτάνει» με τα τρανς άτομα στον στρατό και με τις αμβλώσεις (τρικύμια εν κρανίω) στη σελ. 104: «Ανατρέψτε τις πολιτικές που επιτρέπουν σε τρανς άτομα να υπηρετούν στο στρατό. Η δυσφορία φύλου είναι ασύμβατη με τις απαιτήσεις της στρατιωτικής υπηρεσίας και η χρήση δημόσιων χρημάτων για εγχειρήσεις (!) τρανς ατόμων ή για τη διευκόλυνση της άμβλωσης για τα μέλη της υπηρεσίας πρέπει να τερματιστεί».

Σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς αθλητών, φοιτητών και εργαζομένων στη σελ.333 προβλέπεται:

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να καταπατήσει τις αθλητικές ευκαιρίες των γυναικών και των κοριτσιών και τη δέουσα διαδικασία στο πανεπιστήμιο, να απειλήσει την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική ελευθερία και να διαβρώσει τα δικαιώματα των γονέων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά ευαίσθητα θέματα φύλου».

Και:  «Κανείς υπάλληλος ή εργαζόμενος στη δημόσια εκπαίδευση δεν θα χρησιμοποιεί όνομα για να απευθύνεται σε μαθητή διαφορετικό από το όνομα που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης του μαθητή, χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων του μαθητή».

#6 - Αμβλώσεις τέλος, ριζικά και για πάντα: το γυναικείο δικαίωμα είναι να είναι μητέρα και να αγαπά το παιδί της

Οι συντάκτες γίνονται λίγο πιο ξεκάθαροι με το θέμα των αμβλώσεων στη σελ. 192, όπου και απαιτούν τερματισμό της κρατικής πρόνοιας για τις αμβλώσεις. Γράφουν σχετικά:  «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να προωθεί ή να χρηματοδοτεί τις αμβλώσεις μέσω διεθνών προγραμμάτων ή πολυσυλλεκτικών οργανισμών».

 Επίσης για τις αμβλώσεις, διαβάζουμε στη σελ. 260

«Ο Μπάιντεν κήρυξε μια σφοδρή επίθεση στην πολιτική προστασίας της ζωής, επιλέγοντας αντ' αυτού να προωθήσει τις αμβλώσεις κατά παραγγελία σε όλο τον κόσμο με το πρόσχημα της ‘σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων’», ενώ στη σελ. 265 γίνεται λόγος για «...το συνεχιζόμενο υψηλό ποσοστό θνησιμότητας –μητέρων και βρεφών- κάτι που αποτελεί μια επίμονη παγκόσμια τραγωδία. Σε αντίθεση με την τρέχουσα δημοσιότητα, το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με την άμβλωση. Οι οικογένειες αγαπούν πραγματικά τα παιδιά».

Στη σελίδα 450 επίσης υπάρχουν συστάσεις προς τον Υπουργεό Υγείας που θα «πρέπει να διασφαλίζει ότι όλα τα προγράμματα και οι δραστηριότητες του HHS (Υγεία και Ανθρώπινες Υπηρεσίες) έχουν τις ρίζες τους στο βαθύ σεβασμό της αθώας ανθρώπινης ζωής από την πρώτη ημέρα μέχρι το φυσικό θάνατο: Οι αμβλώσεις και η ευθανασία δεν αποτελούν υγειονομική περίθαλψη».

Στη σελ. 472 μπαίνει στο στόχαστρο και η Planned Parenthood:

 «Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να τερματίσουν τη χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους της Planned Parenthood και όλων των άλλων παρόχων αμβλώσεων και να ανακατευθύνουν τη χρηματοδότηση σε κέντρα υγείας που παρέχουν πραγματική υγειονομική περίθαλψη για τις γυναίκες. ... Η άμβλωση δεν είναι υγειονομική περίθαλψη και τα κράτη θα πρέπει να είναι ελεύθερα να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν προγράμματα που δίνουν προτεραιότητα σε ειδικευμένους παρόχους που δεν εμπλέκονται με τη βιομηχανία των αμβλώσεων».

Ακόμα πιο σοβαρά (σελ. 489) «το Γραφείο του Υπουργού θα πρέπει να καταργήσει την Ομάδα Εργασίας για την Πρόσβαση στην Αναπαραγωγική Υγεία του HHS και να εγκαταστήσει μια ομάδα εργασίας που αποδεδειγμένα αγαπά τη ζωή για να διασφαλίσει ότι όλα τα τμήματα του υπουργείου επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για την προώθηση της ζωής και της υγείας των γυναικών και των αγέννητων παιδιών τους».

Κι αν μέχρι σήμερα ανήλικα κορίτσια, επιζώσες βιασμού ή έφηβες χωρίς επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έβρισκαν λύση στο εξωτερικό για την ανεπιθύμητη κύηση τους στη σελ. 478 υπάρχει πρόβλεψη απαγόρευσης και αυτής της ύστατης λύσης: «Τα έγκυα, ασυνόδευτα κορίτσια δεν θα πρέπει ... να διακινούνται πέρα από τα σύνορα των πολιτειών για να πέσουν θύματα της βιομηχανίας των αμβλώσεων».

Και με τις φαρμακευτικές αμβλώσεις τι γίνεται; Και γι’ αυτό έχει προβλέψει η ομάδα σύνταξης τουη Σχεδίου 2025, στη σελ.458, να καταργηθούν κι αυτές..!

«Ο FDA είναι εκ του νόμου επιφορτισμένος με την εγγύηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποσύρει αυτό το φάρμακο [χάπια άμβλωσης] που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες και εξ ορισμού θανάσιμα επικίνδυηνο  για τα αγέννητα παιδιά. ... Να σταματήσει να προωθεί ή να εγκρίνει τις αμβλώσεις μέσω ταχυδρομείου κατά παράβαση των μακροχρόνιων ομοσπονδιακών νόμων που απαγορεύουν την ταχυδρομική και διακρατική μεταφορά φαρμάκων για αμβλώσεις».

#7 - Υπάρχει πρόβλεψη σαφούς ελέγχου και για το δημόσιο ραδιόφωνο και για την τηλεόραση, επίσης

Σελ. 246 – 247

«Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι Πρόεδροι έχουν αναγνωρίσει ότι η δημόσια χρηματοδότηση των εγχώριων εκπομπών κινείται στη λάθος βάση... Οι συντηρητικοί θα επιβραβεύσουν έτσι έναν Πρόεδρο που θα εξαλείψει αυτή την τυραννική κατάσταση. Το PBS και το NPR δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προβάλλουν προγράμματα που θα προσέλκυαν τους συντηρητικούς».

#8 - Οι γυναίκες πρέπει να μάθουν τον ρόλο τους – αλλιώς... - Και πάλι το φύλο ζορίζει τους Ρεπουμπλικανούς

Σελ. 258 - 259

«Αντί να προστατεύσουν τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών και να προωθήσουν την ικανότητά τους να ευδοκιμήσουν στην κοινωνία, οι προηγούμενες Δημοκρατικές Διοικήσεις έχουν σχεδόν διαγράψει τι είναι οι γυναίκες και τι είναι η θηλυκότητα μέσω πολιτικών και πρακτικών ‘φύλου’. ... Όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση επιβεβαίωσης της νυν αναπληρώτριας δικαστού Ketanji Brown Jackson, η προοδευτική Αριστερά έχει τόσο πολύ καταχραστεί και αλλοιώσει τον ορισμό του τι είναι ‘γυναίκα’, ώστε μία από τις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να περιγράψει με σαφήνεια τα θεμελιώδη βιολογικά και σεξουαλικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ομάδα στην οποία ανήκει».

#9 - Και μερικά πραγματάκια για τον ρατσισμό και τη 'θεωρία της φυλής'

Σελ.342

«Η κριτική φυλετική θεωρία... διαταράσσει τα ιδρυτικά ιδανικά της Αμερικής για ελευθερία και ευκαιρίες.  Έτσι, όταν η κριτική φυλετική θεωρία χρησιμοποιείται στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, όπως οι υποχρεωτικές ομάδες συγγένειας, τα προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών, στα οποία οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να ομολογήσουν τα προνόμιά τους ... η θεωρία διαταράσσει ενεργά τις αξίες που κρατούν ενωμένες τις κοινότητες, όπως η ισότητα βάσει του νόμου και η αμεροληψία».

Γενικόλογο; Στη σελ. 708 γίνεται πιο σαφές το όραμα του Σχεδίου 2025:

«Αντιμετωπίστε τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κριτική φυλετική θεωρία ή πρωτοβουλία DEI, χωρίς αντιρρήσεις για συνταγματικούς ή ηθικούς λόγους, ως αυτοτελή λόγο καταγγελίας της απασχόλησης». Με λίγα λόγια, όποιος θα έχει αντίρρηση για τον βαθμό ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας που διέπει το εργασιακό του περιβάλλον, θα απολύεται.

#10 - Κλιματική αλλαγή – ποια κλιματική αλλαγή;! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, κύριοι

Σελ. 419

«Παρόλο που η περιβαλλοντική ιστορία των ΗΠΑ είναι πολύ θετική, έχει υπάρξει επιστροφή στη ρητορική του φόβου στο εσωτερικό της υπηρεσίας, ιδίως όσον αφορά την αντιληπτή απειλή της κλιματικής αλλαγής ... ένα αγαπημένο εργαλείο που χρησιμοποιεί η Αριστερά για να τρομάξει το αμερικανικό κοινό ώστε να αποδεχτεί τις αναποτελεσματικές, καταστροφικές για την ελευθερία ρυθμίσεις τους, τα μειωμένα δικαιώματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας και το υπέρογκο κόστος». Ακόμα πιο εύγλωττα στις σελίδες 675-676 αναφέρεται: «Η έρευνα για την κλιματική αλλαγή πρέπει να διαλυθεί... Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) θα πρέπει να διαλυθεί και να μειωθεί σε μέγεθος. ... [Το Γραφείο Αέρα και Ακτινοβολίας] ... είναι η πηγή μεγάλου μέρους της κλιματικής κινδυνολογίας της NOAA».

#11 - Bonus extra, ολική επαναφορά της θανατικής ποινής

Σελ.554

«Να εφαρμόζετε τη θανατική ποινή όπου ενδείκνυται και εφαρμόζεται... μέχρι το Κογκρέσο να πει το αντίθετο δια νομοθεσίας».