Κοσμος

H Κάμαλα Χάρις εξηγεί πώς προφέρεται και τι σημαίνει το όνομά της (Βίντεο)

Η σανσκριτική προέλευση και ο συμβολισμός του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Κάμαλα Χάρις
H Κάμαλα Χάρις σε βίντεο εξήγησε πώς προφέρεται σωστά το όνομά της © SHAWN THEW/ΕΡΑ

H Κάμαλα Χάρις εξηγεί πώς προφέρεται και τι σημαίνει το όνομά της

Τώρα που ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, το όνομα Κάμαλα Χάρις ακούγεται πολύ συχνά. Ωστόσο, δεν γίνεται πάντα ξεκάθαρο: προφέρεται Κάμαλα ή Καμάλα;

Το όνομα Καμάλα έχει πιο οικείο τονισμό, ίσως, και γι’ αυτό φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή για πολύ κόσμο, όταν θέλει να προφέρει το όνομα της αντιπροέδρου Χάρις.

Πώς προφέρεται, τελικά, το όνομα της αντιπροέδρου Χάρις;

Ωστόσο, η απάντηση για τον σωστό τονισμό βρίσκεται εύκολα: η Χάρις, κατά τη διάρκεια καμπάνιας της για τη Γερουσία της Καλιφόρνιας το 2016, είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο που έδειχνε μικρά παιδιά να εξηγούν πώς προφέρεται το όνομά της σωστά.

Σύμφωνα με ό,τι είπαν τα παιδιά, δεν είναι «Καμάλα», ούτε «Κάμελα» ή κάτι παρόμοιο, αλλά είναι «Κάμαλα».

Το όνομα Κάμαλα προέρχεται από τα σανσκριτικά

Μάλιστα, η Χάρις έγραψε στον πρόλογο των απομνημονευμάτων της, «The Truths We Hold»:

«Πρώτον, το όνομά μου προφέρεται Κάμαλα και σημαίνει άνθος λωτού, το οποίο είναι σημαντικό σύμβολο στην ινδική κουλτούρα. Ένας λωτός μεγαλώνει κάτω από το νερό, το λουλούδι του υψώνεται πάνω από την επιφάνεια, ενώ οι ρίζες του είναι γερά φυτεμένες στον πυθμένα του ποταμού».

Το όνομα Κάμαλα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για τον «λωτό», ένα σημαντικό σύμβολο στους ασιατικούς πολιτισμούς.

«Ο συμβολισμός είναι ότι το λουλούδι του λωτού κάθεται πάνω στο νερό, αλλά ποτέ δεν βρέχεται πραγματικά» δήλωσε η Χάρις σε εκδήλωση το 2019, όπως είχε αναφέρει η Washington Post. «Οι ρίζες του είναι στη λάσπη, που σημαίνει ότι είναι γειωμένο. Κάποιος πρέπει πάντα να γνωρίζει από πού προέρχεται».

Σημειώνεται ότι η μητέρα της Κάμαλα Χάρις, Σαϊαμάλα Γκοπάλαν, κατάγεται από την Ινδία και ο πατέρας της, Ντόναλντ Χάρις, από την Τζαμάικα.

Η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα και το πρώτο άτομο με καταγωγή από τη Νότια Ασία που ορίστηκε ως αντιπρόεδρος στις ΗΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.