Κοσμος

Στήριξη σε Χάρις από τέσσερις κυβερνήτες που θεωρούνταν δελφίνοι

Το χρίσμα έχει σχεδόν «κλειδώσει»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kάμαλα Χάρις: Απέσπασε στήριξη από τέσσερις σημαντικούς κυβερνήτες

Ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την προεδρία, καθαρίζοντας σχεδόν το πεδίο των πιθανών διεκδικητών της στην κορυφή του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών.

«Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πρίτζκερ σε δήλωσή του. Στη συνέχεια πέρασε στην επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που αποτελεί γνώριμο έδαφος για τον παρένθετο του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Από τότε που ξεκίνησα την πρώτη μου εκστρατεία για κυβερνήτης το 2017, έχω καταστήσει σαφές σχεδόν σε κάθε πολιτική ομιλία και δήλωση την απόλυτη ανάγκη να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κάλπη», ανέφερε ο Πρίτζκερ στη δήλωσή του. "Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας, υπεύθυνος για σεξουαλική επίθεση και εκ γενετής ψεύτης. Είναι ένας άνθρωπος παντελώς ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου τόσο από άποψη χαρακτήρα όσο και ιδιοσυγκρασίας. Πρέπει να νικήσουμε αυτόν και τους συμμάχους του MAGA σε κάθε επίπεδο αυτό το Νοέμβριο».

Πέραν του Πρίτζκερ, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η οποία θεωρούνταν πιθανή αντίπαλος για το χρίσμα των Δημοκρατικών μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν, υποστήριξε τη Δευτέρα τη Χάρις με ανάρτησή της στο X, λέγοντας ότι η αντιπρόεδρος έχει την πλήρη υποστήριξή της. Αρκετοί άλλοι πιθανοί διεκδικητές των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ και ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ, έχουν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Χάρις.