Κοσμος

«Η Κάμαλα Χάρις θα δικάσει τον καταδικασθέντα Ντόναλντ Τραμπ»: Η Χίλαρι Κλίντον στο πλευρό της

Η κοινή φωτογραφία τους και η έκκληση για την καμπάνια της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάμαλα Χάρις: Η Χίλαρι Κλίντον τη στηρίζει
Κάμαλα Χάρις: Η Χίλαρι Κλίντον τη στηρίζει © Χ

Κάμαλα Χάρις: Η Χίλαρι Κλίντον τη στηρίζει - Η κοινή φωτογραφία τους και η έκκληση για την καμπάνια της

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις.

Η Κλίντον δημοσίευσε φωτογραφία με την Κάμαλα Χάρις με την οποία ποζάρουν χαμογελαστές, ζητώντας να συνδράμουν στην καμπάνια της.

«Γνωρίζω την Καμάλα Χάρις εδώ και πολύ καιρό. Αυτός ο λαμπρός εισαγγελέας θα δικάσει τον καταδικασθέντα δράστη Ντόναλντ Τραμπ και την ατζέντα του Project 2025 για να αφαιρέσει τις ελευθερίες μας. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Γίνεται μέρος αυτής της ιστορικής καμπάνιας σήμερα», έγραψε η Χίλαρι Κλίντον.

Από την αρχή η Χίλαρι Κλίντον στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Εχθές, λίγη ώρα μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν, Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον εξήραν την πολιτική του και τον τρόπο διαχείρισης κατά τη διάρκεια της θητείας του και ανέφεραν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της Χάρις.

Είπαν ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να ξαναμπεί στον Λευκό Οίκο για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος. «Έχουμε ζήσει πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τίποτα δεν μας έχει κάνει να ανησυχούμε περισσότερο για τη χώρα μας από την απειλή που συνιστά μια δεύτερη θητεία του Τραμπ», ανέφερε η δήλωσή τους.

«Έχει υποσχεθεί να γίνει δικτάτορας από την πρώτη μέρα και η πρόσφατη απόφαση του του Ανώτατου Δικαστηρίου θα τον ενθαρρύνει μόνο να τεμαχίσει περαιτέρω το Σύνταγμα. "Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε την Καμάλα Χάρις και να αγωνιστούμε με ό,τι έχουμε για την εκλογή της», ανέφεραν.

Πώς τα πηγαίνει η Κάμαλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις απέναντι στον Τραμπ;

Παρ’ όλο που η Κάμαλα Χάρις πρέπει ακόμα να κερδίσει αρκετούς αντιπροσώπους πριν από το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον επόμενο μήνα, προκειμένου να λάβει το επίσημο χρίσμα, η υποψηφιότητά της αποτελεί ανακούφιση για πολλούς Δημοκρατικούς, που είχαν θορυβηθεί από τα θλιβερά δημοσκοπικά ποσοστά του Μπάιντεν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τραμπ, ο οποίος αποδέχθηκε επισήμως το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών την περασμένη εβδομάδα, προηγείται της Χάρις κατά 2 μονάδες, σύμφωνα με το σύνολο των εθνικών δημοσκοπήσεων, με 47% υποστήριξη έναντι 45%. Το hat's είναι περίπου το ίδιο με το προβάδισμα 2,5 μονάδων του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν, με 46% υποστήριξη έναντι 43,5 του εν ενεργεία.

Η δημοσκόπηση του CBS News που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η Χάρις είχε καλύτερες επιδόσεις από τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, με την αντιπρόεδρο να υπολείπεται κατά 3 μονάδες και τον Μπάιντεν να υπολείπεται κατά 5 μονάδες.

Δημοσκόπηση του CNN που δημοσιεύθηκε μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ, κατά τη διάρκεια του οποίου η απογοητευτική επίδοση του Μπάιντεν ανανέωσε τις συζητήσεις για την απομάκρυνσή του από το ψηφοδέλτιο, βρήκε τη Χάρις να βρίσκεται πιο κοντά στον Τραμπ.

Ταυτόχρονα, οι υποθετικές δημοσκοπήσεις Τραμπ-Χάρις σε κρίσιμες πολιτείες δείχνουν μια σκληρή μάχη. Ο Μπάιντεν ήταν πίσω από τον Τραμπ σε πολλές εξ αυτών πριν εγκαταλείψει την κούρσα και τα τελευταία νούμερα δείχνουν ότι η Χάρις θα έχει παρόμοια δύσκολη πορεία.

Ο Τραμπ διαθέτει προβάδισμα περίπου 9 μονάδων στη Νεβάδα, 7 μονάδων στην Αριζόνα και 6 μονάδων στη Τζόρτζια, σύμφωνα με τους μέσους όρους της DDHQ. Ο Τραμπ προηγείται με 4 μονάδες στην Πενσυλβάνια, 1 μονάδα στο Ουισκόνσιν και λιγότερο από μισή μονάδα στο Μίσιγκαν - ενώ η Χάρις σημειώνει προβάδισμα 3 μονάδων στη Βιρτζίνια.

Η προσοχή έχει ήδη στραφεί στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να πλαισιώσει τη Χάρις ως υποψήφιος αντιπροέδρος - και ενώ η επιλογή του αντιπροέδρου του Τραμπ δεν αναμενόταν να επηρεάσει πάρα πολύ τους ψηφοφόρους, η απόφαση της Χάρις για την διαδοχή της θα έχει ενδεχομένως μεγαλύτερο αντίκτυπο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.