Κοσμος

Πώς η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης προκαλεί αύξηση στα βίντεο κακοποίησης ανηλίκων

Τι αναφέρει έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποίηση ανηλίκου
© Unsplash +

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς συνδέεται με την κακοποίηση ανηλίκων - Τι αναφέρει έρευνα

Η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους παιδόφιλους για την παραγωγή ψεύτικων βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών που έχει δει το ίδρυμα Internet Watch Foundation αφορά τη χειραγώγηση υπάρχοντος υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) ή πορνογραφίας ενηλίκων, με αντικατάσταση του προσώπου με αυτό ενός παιδιού στο υλικό. Αρκετά παραδείγματα αφορούν βίντεο που έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη και διαρκούν περίπου 20 δευτερόλεπτα, δήλωσε το IWF.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αυξάνονται τα βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο dark web

Η οργάνωση, η οποία παρακολουθεί το CSAM σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι ανησυχεί ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν περισσότερα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς τα εργαλεία πίσω από αυτά γίνονται πιο διαδεδομένα και ευκολότερα στη χρήση.

Ο Dan Sexton, επικεφαλής της τεχνολογίας στο IWF, δήλωσε ότι αν η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ακολουθήσει στην παραγωγή βίντεο την ίδια πρόοδο που είχε με τις εικόνες που δημιουργήθηκαν με αυτή, θα μπορούσαν να εμφανιστούν περισσότερα βίντεο CSAM.

Οι αναλυτές του IWF δήλωσαν ότι η πλειονότητα των βίντεο που εντοπίστηκαν στο dark web που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι ήταν μερικώς deepfake και δημιουργήθηκαν από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Το IWF δήλωσε ότι βρήκε εννέα τέτοια βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.