Κοσμος

Πώς αντέδρασαν Αμερικανοί celebrities στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν

Οι αναρτήσεις τους στα social media

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζο Μπάιντεν: Πώς αντέδρασαν Αμερικανοί celebrities στην απόσυρσή του - Οι αναρτήσεις τους στα social media

Πλήθος από σταρ του Χόλιγουντ έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους τόσο στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, μετά την απόσυρσή του από την κούρσα των προεδρικών εκλογών όσο και στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ έγραψε ότι ο Τζο Μπάιντεν «είχε κερδίσει με το παραπάνω την επανεκλογή του, αλλά ο χρόνος και η ηλικία έρχονται για όλους μας» σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram πριν υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις.

Η θρυλική καλλιτέχνις Μπάρμπρα Στρέιζαντ έγραψε στο Χ ότι «ο Τζο Μπάιντεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας άνθρωπος που πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα στην τετραετή θητεία του. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της δημοκρατίας μας».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε τον «σεβασμό, το θαυμασμό και την αγάπη του» στον Αμερικανό Πρόεδρο για την απόφασή του. «Σε μια έξυπνη πολιτική πράξη και δείχνοντας ανιδιοτελή πατριωτισμό, ο Τζο Μπάιντεν έκανε ένα βήμα πίσω για να ανοίξει τον δρόμο ώστε να γίνει πρόεδρος ένας άλλος Δημοκρατικός … επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κάλπη. Με σεβασμό, θαυμασμό και στοργή, σας ευχαριστώ, κ. πρόεδρε» ανέφερε σe δήλωσή του στο «The Hill» ο κορυφαίος ηθοποιός.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζέιμι Λι Κέρτις σε μία από τις αναρτήσεις της στο Ιnstagram περιέγραψε τη Χάρις ως «αξιόπιστη και δοκιμασμένη» προσθέτοντας ότι «είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των μαύρων. Το μήνυμά της είναι ένα μήνυμα Ελπίδας και Ενότητας για την Αμερική, σε μια εποχή μεγάλου εθνικού διχασμού» πρόσθεσε.

Ο οικοδεσπότης talk show και κωμικός Τζον Στιούαρτ έγραψε τη λέξη «Θρύλος» σε ανάρτησή του στο X.

Ο πρωταγωνιστής του «Star Wars» Μαρκ Χάμιλ σε ανάρτησή του στο X μοιράστηκε ότι «τώρα είναι καθήκον όλων μας ως πατριώτες Αμερικανοί να εκλέξουμε τον Δημοκρατικό που θα τιμήσει & θα προωθήσει την κληρονομιά του».

Η σταρ του «Hocus Pocus», Μπέτι Μίντλερ χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «αληθινό Αμερικανό πατριώτη», γράφοντας στο X: «Είναι ο πιο σπάνιος πολιτικός, ένας έντιμος άνθρωπος που ζει σύμφωνα με τις αξίες του».