Κοσμος

Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ανακοινώνει την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

Οι δύο λόγοι για τους οποίους δεν το πράττει, σύμφωνα με τους New York Times

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ανακοινώνει υποστήριξη στην Κάμαλα Χάρις © EPA / ALEXANDER BELTES

Μπαράκ Ομπάμα: Οι δύο λόγοι για τους οποίους δεν ανακοινώνει την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να μην έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, επιλέγοντας για την ώρα να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα «έθεσε τον εαυτό του ως αμερόληπτο παλαιότερο πολιτικό πάνω από εσωκομματικές μηχανορραφίες» και δεν θα ήθελε να κάνει «ένα πολιτικό λάθος, τροφοδοτώντας την κριτική ότι η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις ήταν μια "στέψη" αντί για την καλύτερη δυνατή συναινετική απόφαση κάτω από βιαστικές συνθήκες».

Όπως αναφέρουν ακόμη πηγές από το περιβάλλον του, ο Μπαράκ Ομπάμα «ήθελε η Κυριακή να αφορά αποκλειστικά τον Τζο Μπάιντεν»

Ποιοι τάσσονται υπέρ της Κάμαλα Χάρις, όσο ο Ομπάμα κρατά κλειστά τα χαρτιά του

Μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, πολλά στελέχη των Δημοκρατικών έσπευσαν να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που θεωρείται αυτή τη στιγμή πολύ πιθανό να είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της Κάμαλα Χάρις χθες, σε νέα ανακοίνωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του με την οποία ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την προσπάθεια. Τον ακολούθησαν, σχεδόν αμέσως, η ισχυρή ομάδα των αφροαμερικανών βουλευτών, αρκετοί δωρητές κλειδιά, κοινοβουλευτικοί και super PACs («ομάδες πολιτικής δράσης»), ανάμεσά τους οι Priorities USA και Unite the Country. «Θέλω να προσφέρω την πλήρη στήριξη και έγκρισή μου στην Κάμαλα ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί, είναι καιρός να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν μέσω X χθες.

Ο κατάλογος των Δημοκρατικών συνέχιζε να μακραίνει καθώς προχώραγε η χθεσινή ημέρα. Ως το βράδυ, υπέρ της είχαν ταχθεί μεταξύ άλλων ο –θεωρούμενος ως δυνητικός αντίπαλός της– κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπάιρο, ο γερουσιαστής της Αριζόνας Μαρκ Κέλι, η γερουσιάστρια της Ουάσιγκτον Πάτι Μάρι, ο βουλευτής της Νότιας Καρολίνας Τζέιμς Κλάιμπερν, η βουλεύτρια Πραμίλα Τζάιαπαλ...

Σύμβουλος του Ριντ Χόφμαν, του ιδρυτή του LinkedIn και μείζονα δωρητή των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε την κυρία Χάρις την «προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου», θυμίζοντας πως είναι παιδί μεταναστών και «προσωποποίηση της σκληράδας», καθώς υπήρξε η κορυφαία εισαγγελική λειτουργός της Καλιφόρνιας. Και οι 50 ηγέτες των πολιτειακών οργανώσεων των Δημοκρατικών ανήγγειλαν πως θα υποστηρίξουν την Κάμαλα Χάρις. Ομοίως οι αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών στο συνέδριο από τις πολιτείες Τενεσί, Λουιζιάνα, Νότια Καρολίνα και Βόρεια Καρολίνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.